Alaus duona ir burokėlių užtepas.

Pati negaminau, bet užtat gavau ragauti: meduolių ir bananų pyragas. Dailiai perpjautas atrodo, norėčiau tokį kekso formoj sustingdyti ir gal šokolado įmaišyti.

Alaus duona
Beer Bread

3 stiklinės miltų
1 v. š. kepimo miltelių
1.5 a. š. druskos
4 v. š. cukraus
skardinė (330 ml) alaus
3 v. š. sviesto

Orkaitė – 180C.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, druska ir cukrum. Supiltli alų. užmaišyti tešlą, tik nepermaišyti.
Tešlą sudėti į riebalais pateptą kekso formą, paviršių aptepti (apipilti) tirpintu sviestu ir kepti apie 40 min (pačiai teko kepti arti valandos).

Skonis: 9.5/10

Labai labai. Ir nenorint terliotis su jokiom mielėm – idealus variantas. Tešlai užtruksite viso labo apie 5 min., o likusį darbą jau leiskite atlikti orkaitėj.
Nėra tirpstanti burnoje, bet tekstūra šauni: minkšta, švelni, bet pakramtyti reikia. Arčiau duonos, nei kekso.
Tobula ryte su sūriu , ne taip tobula su burokėlių užtepu.

Nepamirškit, kad paskui galite pradėti žaisti su prieskoniais ir į tešlą įmaišyti džiovintų krapų, svogūnų plokštelių ir t.t.

Burokėlių užtepas
Beet Spread

2 vidutiniai burokėliai
1 stiklinė graikško jogurto
45 g mėlynojo sūrio
2 gabaliukai šoninės
1 v. š. svogūnų laiškų

Burokėlius iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min., ataušinti.
Nulupti, sutarkuoti.
Jogurtą sumaišyti su sūriu.
Šoninę paskrudinti.
Į jogurtą sudėti burokėlius, šoninę ir svogūnų laiškus. Patiekti su skrudintais pitos trikampėliais.

Skonis: 8/10

Burokėliai ir jogurtas, kad ir kaip keistai tai skamba, man ne itin dera.
Pirma vadovavausi nurodyta mėlynojo sūrio proporcija, bet paragavus ir suprantus, jog jis kažkur dingo, dar sudėjau dvigubą tokį kiekį (apskritai apie 130g).
Trūko, trūko. Gal prieskoninių žolelių, gal kokios saujelės saulėgrąžų.

Advertisements
Alaus duona ir burokėlių užtepas.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s