Humusas.

Tahini galite už 20 lt nusipirkti “Sveiki produktai”, arba galite pasigaminti namie: orkaitėje/keptuvėje paskrudinkite sezamų sėklas, sudėkite į smulkintuvą, sutrinkite iki vienalytės masės. Įpilkite aliejaus ir trinkite iki “apyskystės masės”.
Orientavausi maždaug tokiomis proporcijomis: stiklinė sezamų sėklų ir 1/3 stiklinės alyvuogių aliejaus.
Svarbiausias patarimas – neperskrudinkite sezamų, kitaip pasta apkartins viską, kur jūs ją dėsite (gyveni ir mokaisi).

Sėkmingai galite laikyti šaldytuve.

Humusas
Hummus

skardinė avinžirnių (2 stiklinės)
1/4 stiklinės alyvuogių aliejaus
2-3 česnako skiltelės
1/4 stiklinės citrinų sulčių
2 v. š. tahini pastos
druskos, pipirų
vandens, pagal poreikį

Visus ingredientus sutrinti trintuve iki vientisos masės. Jei reikia, įpilti vandens iki norimos konsistencijos (man nereikėjo).

Skonis: 9.5/10

Nuoširdžiai mėgstu visokius trapučius, grūdučius ir duoneles, o prie jų visada idealiai tinka įvairūs džemai, mirkalai ir užtepai.
Sakau, kad humusas labai geras dalykas, nors perdėto svaigimo dėl jo aš nesuprantu. Glotnesnis, “lengvesnis” nei pupelių, bet iš tos pačios ankštinių serijos.
Tikrai, kad verta. Verta ir teisinga.

Visgi baigiant jį, jau suprantu už ką jį galima mėgt.

Reklama
Humusas.

2 komentarai “Humusas.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s