Sausainiai su apelsinais, aguonomis ir šokoladu.

  • Varškės ir medaus apkepas.
    Ar stebuklingas? Truputį. Arba aš tiesiog esu jų labai išsiilgus.
    Standus, bet glotnus, buvo kilusi mintis net ir apie varškės pyrago masę. Sakė, kad kitoks, bet tikrai, kad geriausia prasme.

Sausainiai su apelsinais, aguonomis ir šokoladu
Orange, Poppyseed and chocolate shortbread

185 g miltų
1/2 a. š. druskos
75 g rudojo cukraus
125 g sviesto
1 v. š. aguonų
tarkuotos apelsino žievelės
100 g juodojo šokolado su apelsinais
2 a. š. cukraus

Miltus, druską, cukrų, sviestą, aguonas ir apelsino žievelę sudėti į maišytuvą ir išsukti iki trapios masės.
Išimti, padalinti į dvi dalis, “sulipdyti” į tešlą, suformuoti du diskus.
20 cm skersmens formą iškloti kepimo popieriumi. Vieną diską iškočioti į 21 cm skersmens apskritimą, įkloti į formą, kad būtų neaukšti kraštai. Paplotį apibarstyti smulkintu šokoladu.
Kitą diską iškočioti 20 cm skersmens, 5 minutes palaikyti šaltai ir uždengti šokoladą. Papločių kraštus “suspaudyti” šakute, jei reikia.
Kepti iki 160C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min, dar 10 min uždengus kepimo popieriumi, kol sausainiai paruduos.
Išimti, apibarstyti cukrum. Palikti 10 min, supjaustyti norimo dydžio trikampėliais.
Ataušinti galutinai.

Skonis: 9.5/10

Tiesiog nu beveik tobuluma. Ir skoniai, ir aguonos ir cukruotas paviršius.
Artėjant šventėms puiki idėja išbandyti ne tik apelsinų, aguonų ir šokolado derinį.

Advertisements
Sausainiai su apelsinais, aguonomis ir šokoladu.

Vienas komentaras “Sausainiai su apelsinais, aguonomis ir šokoladu.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s