Nesaldus ryžių pyragas.

  • Two Cheese Penne with Breadcrumbs. Puikus pavyzdys kaip elementarų makaronų patiekalą galima paversti kuo nors ypatingesniu: paruošiat paprastą, žolelėmis pagardintą pomidorų padažą, sumaišot su virtais makaronais, sūriu, sudedat į formą ir apibarstot prieskoniniais džiūvesėliais bei sūriu. Vuolia. Skanu.
  • VMG gardus duonos pyragas. Sensacija. Primygtinai rekomenduoju, beveik reikalauju, kad pasigamintumėte.
  • Cheese, Nuts and Cranberry Pasta. Spanguolės, sūris ir riešutai? Makaronai? Man irgi įdomu buvo. Visai neblogai, bet ne hitas.

O dabar apie šio įrašo žvaigždę. Veikiau idėją ir įkvėpimą. Kaip dėl kruopų įdaro nesaldžiam pyragui?  Ryžiai, grikiai, gal perlinės, miežinės ir kitokios kruopos?

Gal tai kam nors ir buvo atėję į galvą, bet ne man. Ir. Ir aš beveik pakvaišau pamačius nesaldų pyragą su ryžiais, paskui blogosferoje aptikus grikių įdarą ir supratus, kad panaudoti galima bet kokias kruopas. Maišyti su špinatais, prieskoniais, daržovėmis, alyvuogėmis, saulėje džiovintais pomidorais ir sūriais. Nepamirštam kiaušinio plakinio (ne visada) ir žiūrim ką turim.

P1160604

Nesaldus ryžių pyragas
Hunza Pie

Pateiksiu mega tikslų šaltinio receptą, nors pati juo taip kruopščiai nesivadovavau: naudojau kitokį sūrį, ilgagrūdžius baltus ryžius, garstyčias tešloj pakeičiau čiobreliais ir panašiai.

1 1/4 stiklinės miltų
1 a. š. druskos
1/2 a. š. maltų garstyčių
1/8 a. š. maltų kajeno pipirų
2 stiklinės tarkuoto Čederio sūrio
1/2 stiklinės šalto sviesto, pjaustyto

Orkaitė – 160C.
Sumaišyti miltus, druską, garstyčias, pipirus ir sūrį. Sudėti sviestą, pirštais minkyti, kol susidarys trupiniai.
Išberti į riebalais pateptą 23 cm skersmens formą ir “presuojant“ suformuoti dugną bei kraštus.

1/2 stiklinės natūr. jogurto (ne graikiško)
1 česnako skiltelė, sutraiškyta
1/2 a. š. malto kario
1/2 a. š. druskos
1/8 a. š. pipirų
3/4 stiklinės tarkuoto Čederio sūrio
1 1/2 stiklinės virtų rudųjų ryžių
stiklinė špinatų, smulkintų

Viską sumaišyti, supilti ant tešlos ir išlyginti paviršių.

3 v. š. džiūvėsėlių
maltos saldžiosios paprikos

Sumaišyti džiūvėsėlius su paprika, apibarstyti pyragą.
Kepti apie 45 minutes.
5 minutes aušinti formoje. Supjaustyti ir patiekti šiltą.

Skonis: 10/10

Beveik “too good to be true“.

Reklama
Nesaldus ryžių pyragas.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s