Sumuštinių apkepas.

P1160626

Sumuštinių apkepas
Sotūs pietūs

8 duonos riekelės (su sėlėnom, pvz)
3 a. š. garstyčių
8 kumpio riekelės
8 sūrio griežinėliai
6 kiaušiniai
druskos, pipirų
80 ml pieno
2 v. š. Vorčesterio padažo
100 g tarkuoto Parmezano

4 riekeles aptepti garstyčiom, uždėti kumpio, sūrio, uždengti likusiom keturiom riekelėm. Sudėti į formą.
Kiaušinius išplakti su druska, pipirais ir pienu. Apipilti plakiniu sumuštinius, uždengti folija, valandai dėti į šaldytuvą.
Orkaitę įkaitinti iki 200C.
Išimti apkepo ruošinį, apšlakstyti Vorčesteriu, apibarstyti sūriu ir kepti apie 25 minutes.

Skonis: 9/10

Gerai ir pusryčiams tobulai tinka.
Kažką panašaus jau esu darius, todėl (kaip visada) improvizuokite patys.
Visai “fancy“ variantui gal vertėtų pagalvoti apie visokius karamelizuotus svogūnus, džiovintus pomidorus, pėlėsinius sūrius ir džemus.

Reklama
Sumuštinių apkepas.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s