Tartas su karamelizuotais svogūnais ir Brie.

P1160642

Tartas su karamelizuotas svogūnais ir Brie
Šaltinis

400 g trapios tešlos
450 g svogūnų, supjaustytų plonais pusžiedžiais
2 v. š. alyvuogių aliejaus
15 g sviesto
rozmarino šakelė
1 a. š. cukraus
175 g Brie
3 kiaušiniai
100 ml grietinėlės
60 g Parmezano
druskos, pipirų

Paruošti trapią tešlą. Įtiesti į 24 cm skersmens formą, subadyti ir apie 10 min. kepti.
Svogūnus sudėti į įkaitinto aliejaus ir sviesto mišinį, kepti pamaišant. Po 5 min pagardinti druska ir pipirais, kepti retkarčiais pamaišant. Dar po 10 min. įberti cukraus ir kepti, retkarčiais pamaišant, kol svogūnai taps saldūs ir karamelinės spalvos. (10 min. iki kepimo pabaigos, galima įmesti rozmarino šakelę, kurią vėliau pašaliinti). Lengvai ataušinti.
Kiaušinius išplakti su trupučiu druskos, grietinėle, įmaišyti tarkuotą Parmezaną.
Svogūnus sudėti ant papločio. Ant svogūnų sudėti plonomis riekelėmis pjaustytą Brie sūrį ir užpilti kiaušinių plakiniu.
Kepti iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 min.

Skonis: 9/10

Man pasirodė tooks…harmoningas. Turiu omeny, kaip svogūnų (karamelizuotų) ir švelnaus sūrio pyragas.
Viskas su juo tvarkoj, tik man “cineklio“ trūko.

Reklama
Tartas su karamelizuotais svogūnais ir Brie.

2 komentarai “Tartas su karamelizuotais svogūnais ir Brie.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s