Baklažanų užtepėlė.

P1160669

Baklažanų užtepėlė
Smoky Baba Ghanoush

3 vidutiniai baklažanai
2 v. š. alyvuogių aliejaus
1/8 a. š. tarkuoto česnako
1 v. š. sezamų (tahini) pastos
1 v. š. citrinos sulčių
1/4 a. š. rūkytos paprikos miltelių
1/8 a. š. kumino
2 v. š. smulkintų petražolių
druskos, pipirų

Orkaitė – 230C.
Baklažanus subadyti, sudėti į orkaitę. Kepti kas 15 min. apverčiant apie valandą, kol baklažanai visiškai suminkštės.
Į sietelį sudėti minkštimą (atskirti nuo odelės), pamaišant palikti pusvalandžiui, kad skysčio perteklius nubėgtų.
Baklažanų minkštimą sumaišyti su visais likusiais ingredientais.

Skonis: 8.5/10

Reikia pripažinti, kad išvaizda gal ir nėra pati pačiausia, bet skonis labai neblogas.
Lengvas, nepretenzingas, bet ir neblankus.

Girdėjau mitų apie tai, kaip kepant baklažanus jie gali susprogti orkaitėje. Subadykit šakute ir ramiai kepkit.

Reklama
Baklažanų užtepėlė.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s