Šokoladiniai lavos pyragėliai.

Toad in the hole. Labai geras, labai patiko.
Migdolų, džiovintų pomidorų ir keptų baklažanų pesto. Apysaldis. Kaip ir nieko blogo, kaip ir tiko ir su duona, ir su makaronais, bet sąžiningai, mieliau liksiu prie tradicinio pesto.

Bet mes ne visai apie tai, mes apie šokoladinius lavos pyragėlius. Laaavos. Pyragėlius, kuriuos teko kai kuriems paaiškinti, jog jie turi būti tokie ir taip, jie yra iškepę.

P1160954

Šokoladiniai lavos pyragėliai
Chocolate Espresso Molten Cakes

60 g juodojo šokolado
20 g sviesto
1 a. š. vanilės ekstrakto
1 a. š. espresso miltelių
2 kiaušiniai
1 1/2 v. š. cukraus
2 v. š. miltų, persijotų

Šokoladą ištirpinti su sviestu, palikti kiek ataušti. Įmaišyti vanilę ir espresso miltelius.
Kiaušinius išplakti su cukrum iki šviesios ir purios masės. Atsargiai įmaišyti šokolado masę, vėliau – persijotus miltus.
Orkaitė – 220C.
Dvi formeles ištepti sviestu, pabarsyti miltais ir paskirstyti tešlą. Kepti 7-9 minutes, kol viršus apkeps.
Ištraukti iš orkaitės, trumpam palikti ataušti formelėse, išimti ir apibarstyti kakava.

Skonis: 9/10

Toks stiprus devynetas. Jie ne tik žaibiškai pagaminami, bet yra minkšti, švelnūs ir visokie kitokie. Ir tas apyskystis vidus…
Nėra prabangaus, iki dangaus pakeliančio sodraus šokolado skonio, bet norint kažko paprastesnio, tai pyragaitis dar tas.

Skirtingai nuo kitų, sesė, apskritai, be jokių nereikalingų klausimų, liko jais sužavėta. Dar tą pačią dieną (nors, tiksliau, kadangi buvo po vidurnakčio, tai jau sekančią), ji nusipaišė prie manęs ir primygtinai pasiūlė eiti juos kepti. Ir štai, dvidešimt kartų pasitikslinus ar ji rimtai, pusę pirmos nakties mes draugiškai ir vėl maišėm tešlą.
Tiesa, pasinaudojau proga ir išmėginau kitą receptą. Esminis skirtumas: mažiau kiaušinių ir jokių miltų. Rezultatas, iš esmės, tas pats, ankstesnieji gal buvo kiek tvirtesni.
Abu geri, po jų sekę šokoladiniai keksiukai irgi buvo geri, bet apie juos kitą kartą ;).

Reklama
Šokoladiniai lavos pyragėliai.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s