Levandų, apelsinų ir migdolų pyragas.

Žinot kas yra šis pyragas? Pavasario nuojauta, kovo 8 rytas ir mano 20-metis.
Didžiuojuos juo kaip savo kūnu ir krauju. Tikrai. )

P1160977

Levandų, apelsinų ir migdolų pyragas
Lavender Orange and Almond Cake

4 a. š. džiovintų levandų
250 g cukraus
225 g sviesto, kambario temperatūros
2 didelių apelsinų sultys
2 didelių apelsinų žievelė
1 a. š. migdolų ekstrakto
4 kiaušiniai
3/4 a. š. druskos
200 g miltų
2 a. š. kepimo miltelių
50 g maltų migdolų

50 g migdolų plokštelių
30 g cukraus pudros
1 a. š. džiovintos levandos

Levandas sumalti su dalimi cukraus, sumaišyti su likusiu cukrum.
Cukrų ištrinti su sviestu iki purumo, supilti apelsinų sultis, sudėti žievelę, migdolų ekstraktą ir kiaušinius.
Druską sumaišyti su miltais ir kepimo milteliais. Kartu su migdolais įmaišyti į tešlą.

Orkaitė – 180C.
Sviestu ištepti 23 cm skersmens apvalią formą, supilti tešlą, paviršių apibarstyti migdolais, cukraus pudra ir kepti 40-50 min., kol pyragas iškeps.
Ataušinti. Apibarstyti šaukšteliu levandos.

Skonis: 10/10

Tobuluma. Levandos, apelsinas ir migdolų užuomina. Dėjau daug vilčių ir jas ne tik pateisino, bet ir pranoko. Pyragas gan standus, bet švelnus ir ne sausas, gausiai kvapnus ir šiaip visomis prasmėmis geriausias.
Stebuklingam, šventiniam rytui. Kaip šis. ))

Advertisements
Levandų, apelsinų ir migdolų pyragas.

3 komentarai “Levandų, apelsinų ir migdolų pyragas.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s