Makaronų salotos su gražgarstėm.

P1160984

Makaronų salotos su gražgarstėm
Žurnalas Virtuvė

400 g juostinių makaronų
2 saujos gražgarščių
1/2 stiklinės juodųjų alyvuogių
50 g skrudintų kedrinių pinijų
česnako skiltelė
1 šakelė raudonėlių
3-4 rozmarinų lapeliai
5-6 bazilikų lapeliai
druskos, pipirų
4 v. š. alyvuogių aliejaus
1 v. š. citrinos sulčių

Makaronus išvirkite sūriame vandenyje (man patiko pasakymas, kad vanduo turi būti beveik šlykštus).
Aliejų sumaišyti su smulkintom prieskoninėm žolelėm, citrinos sultimis, druska, pipirais ir česnako skiltele.
Išvirusius makaronus sumaišyti su aliejaus mišiniu, Įmaišyti alyvuoges, gražgarstes ir kedrus.

Skonis: 9.5/10

Puikiai, mėgstant neperkrautą pastą. Pripažinkim, jokio įmantraus sūrio padažo čia nėra, todėl pastos skonio niekas perdėm nenustelbia, o tik papildo.
Nuostabi idėja įvairias šviežias prieskonines žoleles sumaišyti su aliejum ir juo pagardinti makaronus. Užskaitau.
Gražgarstėm, alyvuogėm ir kedrams irgi simpatizuoju. Stipresniam pavasario pojūčiui tiktų ne tik šaukštas citrinos sulčių, bet ir truputis jos žievelės. Ir beabejo, aš nesugebu atsispirti, kad ir nedideliam kiekiui tarkuoto Džiugo ant viršaus.

Reklama
Makaronų salotos su gražgarstėm.

Vienas komentaras “Makaronų salotos su gražgarstėm.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s