Alyvuogių duona ir česnakinė sriuba.

2013-04-20 21.51.29

Alyvuogių duona
Mediterranean Olive Bread

1 1/2 stiklinės miltų
3/4 stiklinės pilno grūdo kvietinių miltų
2 1/2 a. š. kepimo miltelių
1 a. š. smulkinto rozmarino
1/2 a. š. druskos
2 dideli kiaušiniai, lengvai plakti
1 stiklinė pieno
1/4 stiklinės alyvuogių aliejaus
1/2 stiklinės smulkintų alyvuogių

Orkaitė – 180C.
Sumaišyti miltus, pilno grūdo miltus, kepimo miltelius, rozmariną ir druską.
Išplakti kiaušinius su pienu ir aliejum. Sumaišyti sausus ingredientus su pieno plakiniu, įmaišyti alyvuoges.
Tešlą iškrėsti į kepimo formą ir kepti apie 45 minutes.

Skonis: 8.5/10

Nemanau, kad duoną kepčiau sumuštinių valgymui, bet prie sriubos ji tinka.
Nėra sausa (tinkamomis laikymo sąlygomis -> maišelyje) ir pakankamai labai trapi. Sąžiningai, nenorint atsipjauti itin padorios riekės, tvarkingai atpjauti beveik neįmanoma. Asmeniškai man tai didelis minusas nėra, bet vertas paminėjimo.
Vienos valgymui gal būtų kiek sprangoka, bet šiaip, tebūnie, užskaitau.

Česnakinė sriuba
44 garlic clove soup

26 neluptų česnako skiltelių
2 v. š. alyvuogių aliejaus
2 v. š. sviesto
1 didelis svogūnas, supjaustytas
1 1/2 a. š. smulkinto čiobrelio
18 nuluptų česnako skiltelių
3 1/2 stiklinės vištienos sultinio
1/2 stiklinės riebios grietinėlės
1/2 stiklinės tarkuoto Parmezano
citrinos skiltelių (nebūtinai)

Neluptas česnako skilteles sudėti į indą, apšlakstyti alyvuogių aliejum, pabarstyt druska, pipirais ir kepti uždengus folija iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 45 min., kol česnakas suminkštės.
Lengvai ataušinti, skilteles išspausti.
Įkaitintame svieste kepti svogūną ir čiobrelius apie 6 min., sudėti keptą ir “žalią” česnaką, kepti dar apie 3 min. Supilti sultinį ir viską virti apie 20 min., kol česnakas suminkštės. Sriubą sutrinti, supilti grietinėlę ir pakaitinti iki virimo.
Nuimti nuo ugnies.
Į kiekvieną dubenėlį dėti Parmezano, užpilti sriuba ir apšlakstyti citrinos sultimis.
Galima pagardinti čiobreliais arba svogūnų laiškais.

Skonis: 9.5/10

O čia beveik žvaigždė, deja, laiko atžvilgiu gerokai imlesnė negu paprastas daržoves išvirti ir sutrinti. Esu darius paprastesnį VMG česnakinės sriubos variantą (išverdam ir sutrinam), bet skonio atžvilgiu ji yra blankesnė nei ši.
Švelni, labai ryški, malonaus ir neaštraus skonio. Kas nors kiek susipažinęs su orkaitėje karamelizuotais česnakais, tai žino apie ką aš.

Advertisements
Alyvuogių duona ir česnakinė sriuba.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s