Gnocchi sūrio padaže.

2013-05-04 13.11.37

Gnocchi sūrio padaže
Gnocchi a la Parisienne

125 ml vandens
125 ml pieno
60 g sviesto, pjaustyto
125 g miltų, persijotų
1 v. š. smulkintų čiobrelių
1 v. š. smulkintų petražolių
1 v. š. Dižono garstyčių
3 kiaušiniai

Ant vidutinės ugnies užvirti vandenį, pieną ir sviestą. Ugnį sumažinti, sijoti miltus ir mediniu šaukštu sukti tešlą, kol ji atšoks nuo sienelių.
Tešlą perdėti į dubenį, sudėti prieskonius, garstyčias, šaukštu išsukti, kol viskas gerai susimaišys, o tešla lengvai atauš.
Po vieną įplakti kiaušinius, kol tešla bus vientisa. Sudėti į konditerinį švirkštą.
Užvirti didelį puodą sūdyto vandens, išspausti maždaug 2 cm ilgio niokius ir juos virti, kol iškils (1-2 min.).
Kiaurasamčiu išimti, sudėti ant kepimo popierium išklotos skardos, uždengti maistine plėvele ir pusvalandžiui dėti į šaldytuvą.
Padalinti virtinukus į 4 mažus/ sudėti į bendrą kepimo indą.

2 v. š. aliejaus
200 g įvairių grybų, pjaustytų
2 šalotai, smulkinti
30 g sviesto

Aliejuje apkepti grybus. Sudėti sviestą, šalotus, trumpai pakepti. Nuimti nuo ugnies, sudėti ant virtinukų.
Aš esu “tipiškesnis” gamintojas, kuris standartiškai apkepą svogūną, sudeda grybus. Pabaigoje truputis sviesto, druskos ir pipirų.

500 ml pieno
35 g sviesto, pjaustyto
35 g miltų
kiaušinio trynys
100 g Gruyere, tarkuoto
1 a. š. baltųjų triufelių aliejaus
žiupsnelis tarkuoto muskato

Pieną pakaitinti iki virimo.
Kitame puode sumaišyti sviestą su miltais, susidariusią masę maišant kepti apie 2 min. Vėliau pradėti pilti įkaitintą pieną ir maišyti, kol padažas sutirštės.
Nuimti nuo ugnies, įmaišyti trynį, pusę kiekio sūrio, aliejų, muskatą (druską ir pipirus, jei reikia).Padažu apipilti virtinukus ir grybus.

Orkaitė – 180C.
Kepti apie 15 min., kol viskas paruduos.

Po 15 min., pas mane viskas dar buvo gerokai pabalę. Spėju, jog iki “norimo efekto” kepiau dvigubai ilgiau (jei ne trigubai). Tai turėkit omeny ir pagal norą stebėkit patys.

Skonis: 9.5/10

Visiška nuodėmė, bet “oh, soo good”.
Beabejo, patiekalas labiau tinkamas šaltiems orams, bet bala nematė, per daug seniai jį akimis šaudžiau.
Švelnus, kreminis, pripažinkim, tikrai ne liesas ir kiek imlus laikui, bet verta.

Kai kuriuos dalykus gaminu supaprastintai, t.y. jei neturiu triufelių aliejaus, aš jo nebėgu pirkti. Ir Gruyere nesunkiai pakeičiu Džiugu bei dėl to galvos nesuku.
Gal ir tenka atsisakyti kai kurių skonių “prašmėžavimo” (nefaktas, kad juos pastebėčiau), bet dėl mano modifikacijų niokių apkepas netampa obuolių pyragu.

Advertisements
Gnocchi sūrio padaže.

2 komentarai “Gnocchi sūrio padaže.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s