Pesto duona su vištienos kotletukais ir troškintais salierais.

Kombinacija yra daug.
Pesto duona buvo nebloga, vištienos kotletai kaip kotletai, troškinti salierai – gerai.
Pesto duona su vištienos kotletais ir troškintais salierais – labai gerai. Vien dėl šios kombinacijos mielai išsisaugau visus receptus ir apskritai – paskelbiu viską kaip vientisą, 9.5 ir daugiau vertą patiekalą.

P1170041

Pesto duona
Didžioji žolelių knyga

310 g miltų
3 a. š. kepimo miltelių
375 ml pasukų
didelis kiaušinis
5 v. š. Pesto padažo
4 v. š. džiovintų pomidorų pesto
40 g džiovintų pomidorų
30 g Parmezano

Sumaišyti miltus, kepimo miltelius. Įmaišyti pasukas, kiaušinį ir pesto padažą.
Tešlą sudėti į formą, viršų aptepti džiovintų pomidorų pesto, apibarstyti smulkintais džiovintais pomidorais ir Parmezanu.
Kepti iki 200C įkaitintoje orkaitėje 40-45 minutes.

Skonis: 8.5/10

Kiek sprangiai drėgnoka, todėl maždaug 2 dienas galėjau nesivarginti ir duoną laikyti “džiovinamą” (neuždengtą). Galbūt kiek sunkoka ir linkus būčiau pavadinti tai ne duona, o beveik pikantišku keksu, bet bendrai – neblogai. Jaučiasi tiek pesto, tiek džiovinti pomidorai.

P1170044

Vištienos ir varškės kotletukai
7 ingredientai
receptas

Skonis: 8.5/10

Kotletai kaip kotletai. Švelnūs, minkšti, bet nėra itin išraiškingi. Jiems reikia draugų.

P1170047

Troškinti salierų stiebai
Braised Celery

900 g salierų stiebų
1/4 stiklinės alyvuogių aliejaus
1 1/2 stiklinės plonai pjaustytų svogūnų
2/3 stiklinės pjaustytos Pancetta
3/4 stiklinės konservuotų pomidorų savo sultyse
druskos, šviežiai maltų pipirų

Nuo salierų stiebų nuskabyti lapus, nupjauti galus, supjaustyti maždaug 5 cm ilgio gabalėliais.
Aliejuje apkepti svogūną, sudėti pancetta, kelias minutes pakepti ir sudėti salierus, supilti pomidorus, pagardinti druska, pipirais ir troškinti ant vidutinės ugnies apie 15 min., kol salierai suminkštės.
Jei padažas per skystas, padidinkite ugnį ir leiskite nugaruoti, jei per tirštas – atskieskite keliais šaukštais vandens.

supyliau visą mažą skardinę konservuotų pomidorų ir nemanau, kad buvo per daug.
Salierus galite troškinti ir ilgiau, priklausomai nuo to, kokio minkštumo ir saldumo norite.

Skonis: 9/10

Dar vienas puikus garnyras, o šiame derinyje – žvaigždė.
Mėgstu salierus. Ir žalius, ir troškintus (dabar jau).
Skonis, palyginus stiprus, vietoj pancettos leidau sau naudoti kiaulienos šoninę. Ji veikia.
Bendras įspūdis geras.

Advertisements
Pesto duona su vištienos kotletukais ir troškintais salierais.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s