Food in Jars.

P1170012

Mėtų ir pistacijų pesto. Labai neblogas, bet tradicinio pesto man nenurungė.

Saulėgrąžų sviestas. Labai seniai kirbėjo išbandyti, paskui buvo tikras galvosūkis ką su juo veikti. Manau, kad puikiai tiktų vietoj žemės riešutų sviesto desertuose ir vietoj tahini humuse.
O užkariaujantis pasaulį derinys – su medum. Galit ant skrebučio, galit ant trapučio: užtepkit plonai medaus, ant viršaus – saulėgrąžų sviesto. Chalvos efektas. Patikėkit, priklausomybė vystosi.

Salierų čatnis. Galite žvilgtelti į VMG kalendorių (rugsėjį). Visai neblogas ir man patiko tuos salierus dėlioti ant rytinio sumuštinio su sūriu.

P1160995

Obuolių džemas su džiovintomis slyvomis
VMG kulinarinis kalendorius

5 rūgštūs obuoliai
1/3 stiklinės vandens
250 ml uogienių cukraus
sauja džiovintų slyvų

Obuolius nulupti, supjaustyti, kaitinti su vandeniu, kol sukris. Įmaišyti cukrų, slyvas ir dar lengvai pavirti, kol cukrus ištirps ir tyrė taps džemo konsistencijos.

Skonis: 9/10

Man būtinai reikėjo įmaišyti dar ir čiobrelius, truputį citrinos sulčių šliūkštelti. Ir sauja riešutų, manau, tiktų.
Puiku įmaišyti į graikinį jogurtą, ne ką praščiau su sūriu kombinuoti.

Reklama
Food in Jars.

Vienas komentaras “Food in Jars.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s