Žirnelių ir rikotos apkepas.

P1170133

Žirnelių ir rikotos apkepas
Spring Pea and Ricotta Torte with Lemon and Mint

1 v. š. sviesto
1/4 stiklinės pjaustyto šaloto*
2 stiklinės žirnelių
druskos
1/4 stiklinės vandens/ vištienos sultinio
1 stiklinė rikotos
1/4 a. š. muskato
4 dideli kiaušiniai
1/4 stiklinės grietinės**
1/4 stiklinės tarkuoto Parmezano ir papildomai viršui apibarstyti
1/4 stiklinės tarkuoto Pekorino***
2 v. š. smulkintos mėtos
2 a. š. tarkuotos citrinos žievelės
1 a. š. maltų šviežių juodųjų pipirų

* šaloto neturėjau, naudojau paprastą svogūną.
** recepte nurodyta creme – fraiche, kadangi skoniu grietinę ji primena, be to, įeina į telšą, tai paprastą grieitnę ir naudojau.
*** vietoj Pekorino naudojau paprastą fermentinį, vietoj Parmezano – Džiugą.

Ištirpinti sviestą, apkepti svogūną, sudėti žirnelius ir 1 a. š. druskos. Lengvai apkepti, supilti vandenį, patroškinti, kol žirneliai suminkštės, o vanduo išgaruos. Ataušinti.
Pusę žirnelių kiekio sudėti į trintuvą, sutrinti. Sudėti rikotą, muskatą. Išsukti. Po vieną įmaišyti kiaušinius. Perdėti į indą.
Sudėti grietinę, sūrį, įmaišyti mėtas, citrinos žievelę, pipirus, jei reikia – druskos, ir likusius nesutrintus žirnelius.
Masę perdėti į 23 cm skersmens svietu išteptą formą, apibarstyti trupučiu Parmezano ir kepti iki 180C įkaitintoje orkaitėje 30-35 min.

Skonis: 9/10

Minkštas, švelnus, neįkyrus žirnelių skonis ir subalansuotas mėtų bei citrinų priedas. Vienodai geras tiek šiltas, tiek šaltas.

Reklama
Žirnelių ir rikotos apkepas.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s