Šaltsriubė.

Aš kiekvieną kartą stebiuosi, kai atėjus vasarai karštos sriubos poreikis tampa svetimas (taip pat, kaip ir žiemą šaltos). Šalia to stebiuosi tuo puikiu gebėjimu, mokėti jausti dabarty, o praeties pojūčius nurašyti tiesiog teorijai ir patirčiai.

P1170126

Dar nuo senų laikų ridikėlių, agurkų ir obuolių šaltsriubė, kurią nuo pat pradžių “išmokau“ valgyt su meduoliais. Džiaugiuosi, kad jos laikas vėl atėjo.

Špinatų ir fetos šaltsriubė. Vienareikšmiškai – labai gera.

Ir ir. Šaltibarščiai. Mane, šiaip, jie baido. Kyla asociacijos su baltom mišrainėm ir visa kita tarybine atributika. Kaip dienos pietų pasiūlymas jie irgi manęs nenuperka, bet viską nurašykim tik jų pavadinimui, nes aš vistiek mielai sėdu ir juos valgau. Ir pripažįstu – vasaros maistas.
Kaip gaminti šaltibarščius, iš pagarbos sau ir kitiems, nepasakosiu, bet pasiūlysiu pagal VMG susiplakti kokteilį ir juo užsigeriant sėkmingai doroti bulves.

P1170142

Šaltibarščių kokteilis
7 ingredientai

3 stiklinių kefyro
250 g marinuotų burokėlių
1 trumpavaisio agurko
1 v. š. cukraus
1 v. š. garstyčių
svogūnų laiškų, krapų
druskos, pipirų

Viską sudėkite į trintuvą ir išplakite. Simple as that.

Skonis: 9/10

Man tikrai patiko. Neturiu jokių priekaištų skoniui, garstyčios gerai, o ir pats kokteilio sumanymas irgi yra geras. Supratau, kad teikiu pirmenybę stiklinei šaltibarščių kokteilio ir šakute kabinamoms bulvėms, o ne šakute kabinamoms bulvėms ir šaukštu valgomiems šaltibarščiams.
Nuo šiol tai mano gaminamas variantas.
Kodėl 9? Todėl, kad tai viso labo šaltibarščiai )).

Reklama
Šaltsriubė.

4 komentarai “Šaltsriubė.

  1. Na niekada nepataikau, kad kuriam nors patiekalui duotumėte 10 😀 jei jums skanu ir skoniai sutampa, kodėl gi nedavus 10? Na ir kas kad šaltibarščiai? Man jie pavyzdžiui yra skaniau už geriausių kulinarų patiektą vištienos sriubą ir panašiai 🙂

  2. Man tai labai keistas dalykas šaltibarščių kokteilis, kažkaip praranda visą šaltibarštiškumą – nebegaivinančiai skamba, bet jei gaminčiau, tai dar būtinai įmalčiau kiaušinį 😀

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s