Kreminė lapinių kopūstų laksa.

P1180467

Kreminė lapinių kopūstų laksa

400 g vištienos filė, smulkintos
200 g neluptų žemės riešutų
500 g lapinių kopūstų
250 g ryžių makaronų
3 v. š. žemės riešutų aliejaus
4 smulkinti geltonieji svogūnėliai
4 česnako skiltelės, trintos
1/2 aitrioji paprika
tarkuoto šviežio imbiero
2 žiupsniai kmynų
1 v. š. ciberžolės
800 ml kokosų pieno
2 v. š. nerafinuoto cukraus
žaliosios citrinos sultys
druska, pipirai

Vištieną apkepti, pagardinti druska ir pipirais.
Riešutus paskrudinti sausai, nuimti odeles.
Makaronus išvirti.
Kopūstą susmulkinti.
Įkaitintam aliejuj apkepti svogūnus, česnaką, papriką, imbierą, kmynus ir ciberžolę. Kepti kelias minutes. Supilti kokosų pieną, citrinos sultis, cukrų ir dar pavirti apie 5 min.
Sudėti kopūstą, vištieną, pakaitinti.
Makaronus padalyti į indelius, užpilti sriuba ir užbarstyti riešutais.

Skonis: 10/10

Atsisakėm čili, nes tokio aštrumo mes jau netoleruojam. Imbiero ir ciberžolės mums pilnai pakako.
Visiškai fenomenali. Spalvine gama netrykšta, bet skonis puikus. Jaukūs kokoso ir imbiero kvapai, švelniai paskrudę žemės riešutai.
Viskas vietoj ir laiku. Nei pridėsi, nei atimsi.

Kreminė lapinių kopūstų laksa.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s