Lietinių tortas su lašiša.

2013-05-26 11.35.46

Lietinių tortas su lašiša

lietinių
360 g varškės
smulkintų krapų
kelių šaukštų grietinės
druskos, pipirų

300 g grybų
400 g šaldytų špinatų

200 g rūkytos lašišos

150 g tarkuoto sūrio
2 kiaušiniai

Atsegamos formos šonus iškloti lietiniais, taip, kad lietinis kabotų (man reikėjo 4). Vieną lietinį dėti ant dugno.
Varškę išmaišyti su krapais, grietine, druska ir pipirais.
Grybus apkepti, sudėti špinatus, pakepti, pagardinti druska, pipirais ir ataušinti.
Lašišą supjaustyti.
Sluoksniuoti: varškė, lašiša, lietinis, grybai su špinatais ir vėl lietinis. Sluoksniuoti, kol produktų neliks.
Tortą baigti lietiniu, ant jo užlenkti nukarusius šoninių lietinių kraštus.
Sūrį sumaišyti su plaktais kiaušiniais, apipilti viršų ir kepti iki 190C – 15 min.

Skonis: 9/10

Aš stebeiliju į tuos, kruopščiai padarytus saldžius lietinių tortus ir galvoju, kad tobulėti dar tikrai yra kur.
Bet kokiu atveju, manau, jog pirmasis blynas nėra jau toks prisvilęs. Varškės, lašišos ir špinatų derinys, rodos, itin tinkamas blynams.

Advertisements
Lietinių tortas su lašiša.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s