Cukinijų ir bazilikų keksiukai.

P1170163

Cukinijų ir bazilikų keksiukai
Tėčio receptai

75 g miltų
3 didelių kiaušinių
stiklinės pieno
3/4 a. š. druskos
malto muskato

pusės svogūno
2 česnako skiltelių
400 g cukinijų
1/4 stiklinės parmezano tipo sūrio
saujos bazilikų
4 v. š. alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų

Svogūną ir česnakus susmulkinti, cukinijas sutarkuoti.
Apkepti česnaką, sudėti svogūną. Vėliau sudėti cukinijas ir kepti 4-5 min. Pagardinti druska, pipirais ir ataušinti.
Išplakti kiaušinius su miltais, pienu, druska ir muskatu.
Keksiukų formeles patepti aliejumi. Ant dugno dėti truputį sūrio, kupiną šaukštą cukinijų mišinio, pabarstyti smulkintais bazilikais.
Viską užpilti paruoštu kiaušinių plakiniu ir kepti iki 180C įkaitintoje orkaitėje 15-20 min.

Skonis: 9.5/10

Kad ir kokie geri, keksiukais juos nėra tikslinga vadinti. Miniatiūriniai omletukai.
Mano manymu, neblogai prie trintos daržovių sriubos, bet geriausia vieni, kaip užkandis.
Tikra sėkmės istorija omletų pasaulyje.

Reklama
Cukinijų ir bazilikų keksiukai.

2 komentarai “Cukinijų ir bazilikų keksiukai.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s