Kitokie sumuštiniai pusryčiams.

P1170183

Sūriu įdarytas prancūziškas batonas
Fully Loaded Baguette

Iš esmės, tai vienas iš “šaldytuvo valymo” variantų. Pagal receptą siūloma patiems pasigaminti pomidorų padažo su itališkų dešrelių gabaliukais ir vėliau užkepti su baziliku bei mocarela. Galit.
O galit kepti su paprastu pomidoru padažu, bazilikais, mocarela ir fermentiniu. Gal kur įkomponuosit šalavijo ar porą gabaliukų pėlėsinio sūrio. Galų gale, kaip dėl keptų kriaušių, karamelizuotų svogūnų ir pėlėsinio sūrio?

Įpjaukit batoną, sudėkit norimus įdarus ir kepkit iki 210C įkaitintoje orkaitėje.

Skonis: kiekvieną kart vis kitoks.

Kiaušiniene įdarytas batonas
Egg Boats

prancūziško batono/ kelių mažesnių
4-5 kiaušinių
1/3 stiklinės grietinėlės
120 g pančetos, paskrudintos iki traškumo
100 g Griujerio
keli svogūnų laiškai
druskos, pipirų

Vėlgi, tas pats variantas kaip ir ankščiau. Aš mėgstu naudoti ir bazilikus, ir šalavijus, jokios pančetos neskrudinti, sūrį kartais naudoti, kartais ne, o vietoj prancūziško batono puikiai tinka ir ciabatta. Galų gale, kiek išskobus batono minkštimą, jį paskui sudėti į kiaušinių mišinį ir supylus užkepti.

Batone išpjauti V formos skylę, dalinai išskobti. Išplakti kiaušinius su grietinėle, sudėti likusius ingredientus.  Masę supilti į paruoštą batone ertmę ir kepti iki 180C įkaitintoje orkaitėje 20-25 min.

Skonis: itin geras.

Reklama
Kitokie sumuštiniai pusryčiams.

5 komentarai “Kitokie sumuštiniai pusryčiams.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s