Ryžių pudingas su šokoladine Panna Cotta.

P1170168

Ryžių pudingas su šokoladine Panna Cotta
Vanilla Rice Pudding with Chocolate Panna Cotta

Pudingui:
stiklinė ryžių (pageidautina – apvaliųjų)
1 1/2 stiklinės pieno
1/2 vanilės ankšties
60 ml riebios grietinėlės
50 g cukraus
žiupsnelis druskos

Panna Cotta’i:
1 v. š. želatinos (atitinkamai, 2 lakštai)
1/4 stiklinės vandens
1 stiklinė pieno
1 stiklinė riebios grietinėlės
1/3 stiklinės medaus
240 g šokolado
1 stiklinė tiršto graikinio jogurto

plakamosios grietinėlės, kakavos papuošimui

Ryžius perplauti.
Sudėti į prikaistuvį ryžius, supilti pieną, grietinėlę, cukrų ir užvirti. Išskobti vanilės ankštį ir minkštimą sudėti į ryžius kartu su druska. Maišant pudingą virti apie 20-30 min., kol ryžiai išvirs. Leisti lengvai ataušti. Pudingą sudėti į desertinius indelius, uždengti maistine plėvele kol pagaminsite Panna Cottą.

Želatiną sumaišyti su vandeniu ir palikti brinkti.
Ant vidutinės ugnies pakaitinti pieną, grietinėlę ir medų iki virimo. Nuimti nuo ugnies, sudėti šokoladą ir maišyti, kol šokoladas ištirps. Sudėti želatiną, maišyti, kol pilnai ištirps. Sudėti jogurtą ir permaišyti, kol viskas taps vientisos masės. Panna Cotta paskirstyti ant ryžių pudingo ir leisti 20 min. pastovėti kambario temperatūroje.
Šaldytuve laikyti mažiausiai 4 valandas iki patiekimo.
Prieš patiekiant papuošti plakta grietinėle ir kakavos milteliais.

Skonis: 9/10

  • Ryžių virimui prireikė kiek daugiau skysčių, nei nurodyta recepte.
  • Panna Cotta dariau pusę porcijos, bet akurat, jos užteko visam pudingui. Beabejo, jei norite santykio 1:1, tai siūlau gaminti nurodytus kiekius ir perdėm neimprovizuoti.

Ryžių pudingas su šokoladine Panna Cotta patiko. Net labai. Ryžiai tapo standžiais, o Panna Cotta sustingusi, bet labai lengvai ir švelniai kabinama desertiniu šaukšteliu, todėl kontrasto nepastebėti sunku ). Bet kokiu atveju, desertas geras, manau, galima nesikankinti ir daryti didelėj formoj.

Reklama
Ryžių pudingas su šokoladine Panna Cotta.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s