Įdaryta vištiena ir cukinijų gratin.

Trumpai apie tikrai nuostabius pietus, kaip tik nesukiosi.
Kaip taisyklė, darant mėsą visada stengiuosi parinkti jai ką nors įdomiau, o ne tipinius grūdinius ar bulvinius priedus. Gratin’ai, beje, tampa vieni iš dažnesnių.

Kažkada buvo įrašas apie druskoje keptą vištą ir špinatų gratin’ą, o šį kart pasiruošus trumpai brūkštelti apie įdarytą vištieną ir cukinijų gratin. Prižadu, nesigailėsit.

1

Įdaryta vištiena
Sveikos šeimos virtuvė

4 vištienos filė
8-10 saulėje džiovintų pomidorų
bazilikų
kelių riekelių sūrio
druskos ir pipirų
200 ml grietinėlės kavai
100 ml pieno
100 g džiovintų pomidorų padažo

Vištienos filė padaryti kišenėles, mėsą lengvai išmušti ir įtrinti druska bei pipirais.
Kišenėles įdaryti sūriu, pomidorais bei bazilikais ir sudėti į kepimo formą.
Grietinėlę, pieną ir džiovintų pomidorų padažą išplakti, pagal poreikį pagardinti druska bei pipirais ir užpilti vištieną.

Kepti iki 180C įkaitintoje orkaitėje 25 min.

Skonis: 10/10

Jokių komentarų nereikia. Aš visada džiaugiuosi radusi džiovintą pomidorą.

Cukinijų gratin
Julia Child’s Tain de Courgettes

apie 1 kg cukinijų
1/2 stiklinės ryžių
stiklinė smulkintų svogūnų
3-4 v. š. alyvuogių aliejaus
2 didelės skiltelės česnako
2 v. š. miltų
2 – 2 1/2 stiklinės skysčių *
2/3 stiklinės tarkuoto Parmezano + 2 v. š. viršui
2 v. š. alyvuogių aliejaus
druskos ir pipirų

* “skysčiai” susideda iš nuo cukinijų likusio vandens ir papildomo pieno (kiek trūksta iki 2 1/2 stiklinės).Visą mišinį reikia pašildyti (neužvirti) ir stebėti, kad pieno nesutrauktų.

Pasiruoškite didelį ir negilų (maždaug 3-4 cm gylio) kepimo indą.
Cukinijas sutarkuokite, sumaišykite maždaug su 2 a. š. druskos, sudėkite į sietelį (po sieteliu padėkite dubenį vandeniui nuvarvėti) ir neilgam palikite nuvarvėti. Cukinijas gerai nuspauskite, vandens neišpilkite.

Užvirkite vandenį, sudėkite ryžius, pavirkite lygiai 5 min. ir nukoškite.

Svogūnus kepkite įkaitintame aliejuje, kol paruduos (apie 10 min.). Sudėkite smulkintas česnako skilteles ir cukinijas, kepkite dar apie 5-6 min., kol cukinijos suminkštės. Sudėkite miltus, išmaišykite, pakepkite apie 2 min. ir nuimkite nuo ugnies.

Į cukinijas įmaišykite pašildytą vandens – pieno mišinį, išmaišyti iki gražios, vientisos masės, grąžinti ant ugnies, lengvai užvirti ir vėl nuimti nuo ugnies. Įmaišyti ryžius ir 2/3 stiklinės sūrio.

Masę sudėti į formą nestoru sluoksniu, pabarstyti likusiu sūriu ir pašlakstyti aliejumi. Kepti iki 210C įkaitintoje orkaitėje, kol gratin’as pradės burbuliuoti ir apskrus, o ryžiai sugers visą drėgmę.

Skonis: 10/10

Beabejo, tai nėra atskiras patiekalas ir jį būtina prie ko nors prilipdyti. Šiuo atveju, kai vertinau jį kaip garnyrą prie vištienos, sakau drąsiai – labai gerai. Švelnus, lengvai sūrinis ir pakankamai lengvas.

Retai pietų gaminimui skiriame daug laiko, bet šis, garantuotai, atsipirko. Ir greičiausiai ne vienintelį kartą.

Advertisements
Įdaryta vištiena ir cukinijų gratin.

4 komentarai “Įdaryta vištiena ir cukinijų gratin.

  1. Asta sako:

    Atrodo labai skaniai. Klausimas: ar džiovinti pomidorai aliejuje, ar sausi? Ir kas toks džiovintų pomidorų padažas per vienas? Ar parduotuvinis stiklainiukas su smulkintais džiovintais pomidorais aliejuje? Ačiū

    1. Džiovinti pomidorai aliejuje.
      Džiovintų pomidorų pastą esu pirkusi didelėj Maximoj, bet šį kart radom tik užtepėlę (smulkinti džiovinti pomidorai aliejuje), tai naudojau ją..

      Visad prašom ).

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s