Tzatziki pyragas

P1170253

Tzatziki pyragas
Virtuvė nr 5, 2010

4 agurkai
250 g fetos
300 g natūralaus tiršto jogurto
300 g miltų
2 a. š. kepimo miltelių
2 kiaušiniai
1/2 stiklinės aliejaus
1 v. š. česnako granulių
1 a. š. Provanso žolelių
2-3 v. š. smulkintų krapų
žiupsnelis pipirų

Agurkus sutarkuoti, nuvarvinti.
Sutrinti fetą su jogurtu.
Miltus persijoti su kepimo milteliais.
Išplakti kiaušinius.
Visus ingredientus sumaišyti, sudėti į sviestiniu popierium išklotą formą ir kepti iki 180C įkaitintoje orkaitėje 45 min.

Skonis: 9/10

Iš tos pačios serijos, kaip ir pomidorų pyragas su obuoliais. Įdomus. Nesaldus, nėra net perdėm ryškus, ne toks šokiruojantis, kaip jo pirmtakas, bet vis dar geras pasirinkimas.
Pakankamai standus, todėl lengvai galima jį valgyti rankomis ir aš įžvelgiu neprastą tiek užkandžio, tiek pusryčių stalo potencialą.

Tikrai primena Tzatziki.
Visiškai puikiai su gražgarstėm ir grūdėta varške su džiovintais pomidorais.

Reklama
Tzatziki pyragas

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s