Šokoladinis tortas su citrininiu kremu.

11

Istorija visai nedidelė. Visų pirma, turėjau šaldytuve savo mėgstamos “lemon curd“ ir atmintyje vis išplaukdavo šis receptas.
Visų antra, naujiems tortas vietos nėra, mat kepant progai, eksperimentuot nedrįstu, o kepti be progos….tortų be progos nekepu. Todėl. Planas toks: pasičiupti mažytę apvalią formą, visas proporcijas perpus sumažinti ir bandyti. Bandyti ir ragauti.

Proporcijos kaip originaliame recepte.

2013-08-04 13.46.07

Šokoladinis supreme su citrininiu kremu
Šokoladas

4 baltymai
200 g cukraus

Baltymus su cukrum išplakti iki standumo.
Suformuoti 3 24 cm skersmens diskus ir juos kepti iki 150C įkaitintoje orkaitėje 60-70 min. Atvėsinti.

100 g miltų
100 g krakmolo
50 g kakavos
6 kiaušiniai
150 g cukraus
1 a. š. vanilės ekstrakto
90 g tirpinto sviesto

Orkaitė – 190C.
Sumaišyti miltus, krakmolą ir kakavą.
Kiaušinius plakti su cukrum karšto vandens vonelėje, kol masė pabals ir padvigubės. Mentele įmaišyti miltus.
Dalį tešlos sumaišyti su vanile ir sviestu, tada – sumaišyti su likusia tešlos dalimi.
Sudėti į kepimo popieriumi išklotą apvalią formą ir kepti 20-30 min.
Kelias minutes pyragą palaikyti formoje, bet galutinai ataušinti ant grotelių. Horizontaliai perpjauti į 3 dalis.

3 kiaušiniai
100 g cukraus
3 v. š. citrinos žievelės
80 ml citrinos sulčių
120 g sviesto

Plaktuvu išplakti kiaušinius, cukrų, žievelę ir sultis. Dubenėly su mase dėti virš garų vonelės, sudėti sviestą ir maišant kaitinti, kol masė sutirštės. Ataušinti.
Šio kremo nedariau, naudojau savo mėgstamą citrininį kremą.

100 g cukraus
4 v. š. citrinos sulčių

Sumaišyti cukrų, sultis ir 2 v. š. vandens. Masę kaitinti, kol cukrus ištirps. Sirupą ataušinti.

Surinkti tortą: dėti biskvitą, aptepti kremu, dėti morengą, pašlakstyti sirupu ir vėl aptepti kremu. Kartoti. Viršų baigti biskvitu (mažas nesklandumas, mat pagal receptą, morengų ir biskvitų skaičius sutampa, pagal rinkimą – biskvitų turėtų būti vienu daugiau. Pati turėjau 2 morengus ir 3 biskvitus).

250 ml grietinėlės
1 v. š. cukraus pudros
1/2 a. š. vanilės ekstrakto
50 g migdolų drožlių

Grietinėlę išplakti su cukrum ir vanile. Visą tortą aptepti grietinėlę ir apibarstyti skrudintomis migdolų drožlėmis.

Skonis: 9/10

Dominuojantis skonis – citrinų, šokoladiniai biskvitai perdėm nesiveržia į priekį, šiaip, maloniai visą gamą papildo. Bendras įspūdis geras, bet biskvitai man pasirodė kiek perdėm standūs, todėl juos irgi siūlyčiau palaistyti.
Iš esmės, kepant biskvitus tai miltų ir krakmolo čia nemažai, todėl jei iškepus jums jie neatrodys minkšti, tai drąsiai juos vilgykit, nes vien kremo drėkinimui, greičiausiai, neužteks.

2013-08-04 13.54.18

Reklama
Šokoladinis tortas su citrininiu kremu.

2 komentarai “Šokoladinis tortas su citrininiu kremu.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s