Coq au Riesling.

“Chicken is boring. Chefs see it as a menu item for people who don’t know what they want to eat“

– Anthony Bourdain –

Man irgi rodos, kad vištiena charakterio neturi. Apskritai, mes kartais “diskutuojam“ (truputį beviltiškai) ar tai yra mėsa. Aš teigiu, jog tai yra paukštiena. Kai nepamirštu, tai klasifikuoju taip: mėsa, paukštiena ir žuvis. Ir manam pasaulyje vegetarams leidžiama žuvį valgyti, kad ir kaip nelogiška tai yra.

Visgi, vištieną mes laiks’ nuo laiko valgom, kartais dairomės naujų receptų, bet stebuklų nesitikim. Dažniausiai rezultatas tas pats: švelnus ir nepretenzingas, tik “background’ą“ vis kitokį turi.

P1170279

Coq au Riesling
Coq au Riesling

50 g sviesto
šlakelio alyvuogių aliejaus
2 svogūnai, pjaustyti
125 g šoninės/ pancettos, smulkiai pjaustytos
4 česnako skiltelių, plonai pjaustytų
8 vištienos gabaliukų (šlaunelių/kulšelių ir pan.)
250 g rudųjų pievagrybiųm pjaustytų riekelėmis
500 ml rislingo/ sauso baltojo vyno
250 ml riebios grietinėlės
druskos, pipirų
petražolių

Sviesto ir aliejaus mišinyje apkepti vištieną, kad apskrustų. Išimti iš keptuvės.
Į keptuvę sudėti svogūnus, šoninę, kepti kol svogūnai taps permatomi, o šoninė apskrus. Sudėti česnaką, kepti dar 30 sekundžių ir viską išimti, riebalus paliekant keptuvėje.
Vištieną pagardinti druska, pipirais, sudėti vėl į keptuve odele žemyn ir dar pakepti. Sudėti grybus, pakepti 5 min. Sudėti svogūnų ir šoninės mišinį, supilti rislingą ir kai viskas užvirs, sumažinti ugnį, uždengti ir lengvai virti 15 min.
Į troškinį supilti grietinėlę, ugnį padidinti ir dar virti 5 min.
Pagardinti petražolėmis, pagal skonį – druska ir pipirais.
Patiekti.

Skonis: 9.5/10

Manau, jog vištienai ir nepridera būti itin charakteringai. Šis troškinys – viena geriausių vištienos egzistavimo priežasčių: švelnus, sotus, ingredientai tarpusavyje puikiai ir harmoningai dera.
Nugalėtojas.

Reklama
Coq au Riesling.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s