Polentos kepsneliai su karamelizuotais svogūnais ir ožkos sūriu.

P1170254

Polentos kepsneliai su karamelizuotais svogūnais ir ožkos sūriu
Griddled Polenta Cakes with Caramelized onions, goat cheese and honey

2 stiklinių pieno
2 stiklinių vandens
1 a. š. druskos
1 stiklinės polentos
2 v. š. alyvuogių aliejaus

Pieną, vandenį ir druską užvirti, sudėti polentą ir virti apie 5 min., kol košė išvirs. Nuimti nuo ugnies, sudėti į 23×23 cm formą ir palikti sustingti.

1 v. š. alyvuogių aliejaus
1 v. š. sviesto
didelis svogūnas
60 g trupinto ožkos sūrio
skysto medaus

Svogūną supjaustyti pusžiedžiais.
Keptuvėje ištirpinti aliejų ir sviestą, sudėti svogūnus, pagardinti druska ir kepti, kol taps karamelinės spalvos, apie 20-25 min. (aš mėgstu savo svogūnus pagardinti trupučiu rudojo cukraus, šlakeliu balzamiko, druska bei pipirais).

Keptuvėje įkaitinti 2 v. š. aliejaus polentos kepimui. Polentą supjaustyti (galit peiliu, galit formelėmis išspausti) ir keptuvėje apskrudinti iš abiejų pusių.
Ant polentos dėti karamelizuotų svogūnų, pagardinti sūriu, lengvai apšlakstyti medumi ir (beabejo, čia dar tobulai tinka čiobrelis) patiekti.

Skonis: 9.5/10

Bus 10 kitą kart, kai plonesnius kepsnelius padarysiu.
Patiko tiek skonio atžvilgiu, tiek vaizdo. Derinys, žinoma, gan įprastas, bet kojas kertantis ).

Reklama
Polentos kepsneliai su karamelizuotais svogūnais ir ožkos sūriu.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s