Šokoladinė “Starbucks” duona.

Nerandant už kampo Starbucks, jo pavadinimas skamba kaip dar vienas amerikietiškos svajonės pažadas. Ir taip, man knieti žinoti bei paragauti kokius brownius, keksiukus ar keksus jie ten pardavinėja.
Starbucks tinklapyje pateiktas receptas, kiek užmačiau – beveik retenybė, todėl negalėjo būti neišbandytas. Ypatingai, kai tai – šokoladinis cinamoninis keksas. Manau, geras derinys.

Vis galvojau, kad kepsiu artėjant šaltesniems orams, bet vieną rytą atsikėlus ir supratus, kad kojos pačios nuneštų iki artimiausios konditerinės, nusprendžiau, kad laikas tinkamas. Ir nesutrukdė tai, jog šaldytuve neturėjau kefyro, nes jų “buttermilk” sėkmingai namie ir iš pieno pasigaminti galima. Taigi, proporcijas padalinau per pusę ir po poros valandų jau turėjau ant stalo tą seniai išsvajotąjį keksą.

P1170295

Šokoladinė “Starbucks” duona
Chocolate Cinnamon Bread

2 kepaliukai

340 g sviesto
3 stiklinės cukraus
5 dideli kiaušiniai, kambario temperatūros
2 stiklinės miltų
1 1/4 stiklinės kakavos miltelių
1 v. š. cinamono
1 a. š. druskos
1/2 a. š. sodos
1/2 a. š. kepimo miltelių
1 stiklinė kefyro/ pasukų
1/4 stiklinės vandens
1 a. š. vanilės ekstrakto

Orkaitė – 180C.
Dvi, 23 cm ilgio kekso formas iškloti kepimo popierium.

Sviestą plakti su cukrum apie 5 min., po vieną įplakti kiaušinius.
Sumaišyti miltus, kakavą, cinamoną, druską, sodą ir kepimo miltelius.
Sumaišyti kefyrą, vandenį ir vanilę.
Į sviesto masę pakaitomis įmaišyti miltus ir kefyro mišinį, kol masė taps vienalytė.

Tešlą paskirstyti į formas.

1/4 stiklinės cukraus
3/4 a. š. cinamono
1/2 a. š. kakavos
žiupsnelis malto imbiero
žiupsnelis maltų gvazdikėlių
1/4 stiklinės stambiakristalio cukraus (skirto papuošimui)

Cukrų, cinamoną, kakavą, imbierą ir gvazdikėlius sumaišyti.
Kepaliukų paviršių apibarstyti stambiakristaliu cukrum, ant viršaus – prieskonių ir cukraus mišiniu.

Kepti 45 – 50 min.

Skonis: 9.5/10

Kvapas jo meduoliškas ir primena žiemą, todėl tobulai tiks skanauti ankstyvais ir tamsiais žiemos rytais. Kakava tešloje, beje, sukuria lengvesnio kepinio įspūdį, nei šokoladas.
Tekstūros atžvilgiu – svajonė: minkštas, švelnus ir drėgnas. Prie skonio irgi neprikibsi, bet nesubėrus pilno nurodyto kiekio cukraus, jaučiau, jog jo pilnai pakanka. Apsiribočiau 1 stikline 1 kepaliukui.

Tiems, kas mėgsta išdykauti, siūlau ant riekelės dėti ledų ir skanauti su karšta arbata ar kava.

P1170298

Šokoladinė “Starbucks” duona.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s