Citrinų, rikotos ir migdolų pyragas.

Sveikinant rudenį.

P1170372

Citrinų, rikotos ir migdolų pyragas
Lemon, Ricotta and Almond Flourless Cake

120 g sviesto
180 g cukraus*
1 vanilės ankštis, išskobta
1/4 stiklinės citrinos žievelių**
4 kiaušiniai, atskirti
240 g maltų migdolų
300 g rikotos
migdolų drožlių
cukraus pudros

* recepte nurodyta 275 g cukraus, bet siūloma mažinti bent jau iki 200.
** tam reikės 6-8 citrinų, bet rezultatas – citrininis pyragas. Aš apsiribojau 2 citrinų žievele ir man patiko, kaip jos švelniai persipynė su vanile. Kitas variantas – porą lašų citrinų esencijios.

Orkaitė – 160C. 20 cm skersmens formą iškloti kepimo popierium.
Sviestą išsukti su 150 g cukraus, vanile ir citrinos žievelėmis iki purios ir šviesios masės (8-10 min.)
Sudėti kiaušinių trynius, po kiekvieno gerai išsukant. Įmaišyti migdolus. Įmaišyti rikotą.
Baltymus išplakti su likusiu cukrum, Trečdalį baltymų atsargiai įmaišyti į tešlą. Įmaišyti likusius baltymus.
Tešlą sudėti į formą, paviršių apibarstyti migdolų drožlėmis ir kepti 40-45 minutes, kol iškeps. Leisti pilnai ataušti formoje.
Apibarstyti cukraus pudra ir patiekti.

P1170375

Skonis: 9/10

Migdolinių kepinių gerbėjai liks sužavėti, o Mantui tai priminė migdolinį levandų pyragą. Man, beje, irgi, skirtumas tik tas, jog pastarasis buvo kiek standesnis, o šis – švelnesnis ir minkštesnis.

Kadangi migdolus maliau pati ir visiškos miltų konsistencijos nepasiekiau, tai kramtymo yra nemažai. Asmeniškai pati, kitą kart, mielai išbandyčiau su jau paruoštais migdolų miltais.

Visgi, puikus, užmerkus akis mėgautis rudenine saule.

Citrinų, rikotos ir migdolų pyragas.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s