Welsh Rarebit.

P1170346

Welsh Rarebit
Welsh Rarebit

2 v. š. sviesto
2 v. š. miltų
1 a. š. Vusterio padažo
1 a. š. Dižono garstyčių
1/2 a. š. druskos
1/2 a. š. pipirų
1/2 stiklinės Porterio alaus
3/4 stiklinės plakamosios grietinėlės
170 g tarkuoto Čederio
šlakelis aštraus padažo (nenaudojau)
4 paskrudintos ruginės duonos riekelės

Ant mažos ugnies ištirpinti sviestą, sudėti miltus ir kepti maišant apie 2 – 3 min., bet stebėti, kad miltai nepradėtų degti. Įmaišyti Vusterio padažą, garstyčias, druską ir pipirus, išmaišyti iki vienalytės masės. Supilti alų, išmaišyti. Supilti grietinėlę, išmaišyti. Dalimis dėti tarkuotą sūrį ir maišyti, kol sūris ištirps, o padažas bus vienalytis (gali užtrukti 4-5 minutes). Pagardinti aštriu padažu.

Duonos riekeles apipilti padažu ir tuoj pat patiekti.

Skonis: 9/10

Nors atrodo viskas minimalistiškai ir pasijusti galima beveik vargdieniais, bet tai – nenuviliantys sekmadienio pusryčiai.

Padažas sūrinis, o Porteris priduoda papildomo charakterio ir solidumo. Mano manymu – paprasta, bet įspūdinga.

Receptą dalinau perpus, mat valgytojai esam du, bet padažo užteko 4 riekelėm. Prisiminus, jog panašus kuriozas buvo ir su benediktais, tai spėju, jog populiaru tą maistą skandinti padaže. Mes to nemėgstam.

Welsh Rarebit.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s