Obuolių keksiukai.

1

Trupininiai obuolių keksiukai
Apple Pie Muffins

2 1/4 stiklinės miltų
2 a. š. moliūgų/ meduolių prieskonių
1 a. š. sodos
1/2 a. š. druskos
1 kiaušinis
1 stiklinė kefyro
1/2 stiklinės sviesto, tirpinto
1 a. š. vanilės ekstrakto
1 1/2 stiklinės rudojo cukraus
2 stiklinės obuolių, nuluptų ir supjaustytų

1/2 stiklinės rudojo cukraus
1/3 stiklinės miltų
1/4 stiklinės avižinių dribsnių
1 a. š. cinamono
3 v. š. tirpinto sviesto

Sumaišyti miltus, prieskonius, sodą ir druską.
Kiaušinį išplakti su kefyru, supilti ataušintą sviestą, cukrų, vanilę ir plakti, kol cukrus ištirps. Sumaišyti su miltais. Įmaišyti obuolių gabalėlius.

Trupiniams sumaišyti cukrų, miltus, avižinius dribsnius, cinamoną. Užpilti tirpintu sviestu ir “suminkyti” trupinius.

Orkaitė – 180C.

Pasiruošti keksiukų formą, iškloti popieriniais krepšeliais. Supilti tešlą (mano atveju, būtų daugiau, nei 12 keksiukų), apibarstyti trupiniais ir kepti apie 25 min., kol keksiukai iškeps.
Ataušinti.

Skonis: 9/10

Nemanau, kad ką nors naujo galėčiau pasakyti apie vykusius keksiukus: kvapnūs, minkšti, rudeniški ir trupininiai (šioje kategorijoje jau ne taip ir lengva ką nors nustebinti).
Naudojau meduolinius prieskonius, nors neatsisakyčiau dar truputėlį ko nors intensyvesnio. Obuolių negailėkit, tešlos per daug nepilkit (nesuprantu, kas galvoj man darėsi), trupiniams gal truputėlį sumažinčiau avižinių dribsnių kiekį.
Kirbėjo mintis apie cukraus mažinimą (tarkim, iki 1 stiklinės), bet tai galėjo būti tiesiog spontaniškas impulsas saldumynų atsivalgius.

Kepkit, kepkit, mielieji, nes rudeniui…saulėtam rudeniui jie tinka labiausiai ).

Obuolių keksiukai.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s