Vištiena ir pomidorų bei duonos apkepas.

P1170329

Vištiena su šonine

Vištienos filė įpjaukite (padarykite kišenėles) ir įdarykite kuo tik norite: tepamu sūreliu su žalumynais, fermentiniu sūriu su alyvuogėmis, ožkos sūriu, špinatais ir pan. Filė apvyniokite šaltai rūkyta šonine, įsmeikite vieną kitą čiobrelio šakelę ir kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.

Pomidorų apkepas su duona
Scalloped tomatoes

3 v. š. šoninės riebalų/sviesto
2 stiklinės pjaustyto prancūziško batono*
1 kg prinokusių pomidorų
1 v. š. traiškyto česnako (apie 3 skilteles)
2 v. š. cukraus (naudojom rudąjį)
2 a. š. druskos
1 a. š. juodųjų pipirų
1/2 stiklinės baziliko lapelių
1 stiklinė tarkuoto Parmezano

* suplėšėm tamsią ciabatta ir daugiau, nei recepte reikėjo.

Sumeluosiu, jei pasakysiu, kad griežtai vadovavomės receptu. Mes jį porą kartų persiskaitėm, paskui gaminom iš akies. Duonos daugiau, cukraus, druskos ir pipirų, bazilikų irgi pagal norą. Žodžiu, jei tai ne kepinys, reikalaujantis tikslių proporcijų, retkarčiais leidžiam sau ir nukrypti tai šen, tai ten.

Duoną sudėkite į įkaitintus riebalus, kepkite apie 5 min. Sudėkite smulkintus pomidorus, česnaką, cukrų ir kepkite dar 5 min.
Sudėkite druską, pipirus, baziliką ir nuimkite nuo ugnies.

Viską sudėkite į didelę formą, apibarstykite Parmezanu, apšlakstykite 2 v. š. alyvuogių aliejaus ir kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje 35 – 40 min.

Skonis: 9.5/10

Visiškai puikiai. Gal kiek ir neįprasta vištienos filė valgyti su “duona”, bet patikėkit – veikia. Apkepas drėgnas, ryškus ir puikiai derantis kaip garnyras. Gaminom pirmą ir ne paskutinį kartą.

Vištiena ir pomidorų bei duonos apkepas.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s