Fatteh Sabanegh.

P1170384

Fatteh Sabanegh
Fatteh Sabanegh

špinatų troškiniui:
2-3 v. š. alyvuogių aliejaus
1 didelis svogūnas, smulkintas
250 g maltos avienos/jautienos (nebūtinai)
ryšulėlis kalendros, kapotos
5 česnako skiltelės, išspaustos
450 g šaldytų špinatų, nusausintų/ 675 g šviežių, be kotelių, nuplautų ir supjaustytų
1/2 v. š. granatų melasos
žiupsnelis cinamono ir kvapiųjų pipirų
druskos ir pipirų, pagal skonį

traškučiams:
pitos/ lavašo (plono)
Alyvuogių aliejaus patepti

Jogurtui:
stiklinė riebaus jogurto
1-2 v. š. tahini pastos
1 – 2 skiltelės česnako
druskos

Riešutams:
50 g kedro/ migdolų skiltelių
1 v. š. sviesto

Aliejuje apkepti smulkintą svogūną, kol taps auksinės spalvos. Jei naudojama, sudėti mėsą ir apkepti, kol apskrus. Jei susidarė riebalų perteklius – nupilti. Sudėti kalendrą, česnakus ir dar porą minučių pakepti, kol pajusite pasklidusį aromatą. Sudėti špinatus, granatų melasą, prieskonius, supilti stiklinę vandens ir užvirti. Virti ant lėtos ugnies apie 20 min., kol masė taps tiršta ir sultinga. Jei reikia, papildomai pagardinti prieskoniais.

Duoną aptepkite aliejumi ir paskrudinkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje.

Su sviestu paskrudinti riešutus. Sudėti ant popierinio rankšluosčio.

Česnaką sutrinti su druska grūstuvėje ir sudėti į jogurtą. Įmaišyti tahini ir daugiau druskos, jei reikia.

Duoneles užpilti špinatų troškiniu. Ant viršaus dėti jogurto, riešutų ir iš karto patiekti, nes duonelės labai greitai permirksta.

Skonis: 10/10

Geras maistas žmogų daro laimingu.

Orkaitėje paskrudinom lavašo traškučius, kurie yra plonesni, nei pitos, bet reikalo nepagadino. Dėl jų plonumo kiek pabijojom juos laidoti po špinatų troškiniu, bet jei jie nemirksta 15 min., tai jie puikiai ir itin maloniai suminkštėja.

Špinatų troškinys visiškai puikus, o lengvas cinamono aromatas, apskritai, kojas pakerta. Artėjant į gaminimo pabaigą, pasirodė, kad skonio kiek trūksta (nenaudojom granatų melasos ir kalendros), todėl leidau sau įdėti arbatinį šaukštelį medaus ir, atitinkamai, daugiau druskos.

Prieskoninis jogurtas viską puikiai sujungia ir, šiaip, ryškų vaidmenį atlieka. Netapau dėl jo pamišus, bet be jo būtų negerai.

Bendras verdiktas – puikus, tarpusavyje derantis patiekalas, kuris tinkamas valgyti be įrankių ir jauti, kad su kiekvienu kąsniu noris vis daugiau ir daugiau. So good.

Fatteh Sabanegh.

2 komentarai “Fatteh Sabanegh.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s