Kalakutienos kotletukai su apelsinais.

P1170371

Kalakutienos kotletukai su apelsinais
Originalūs kotletukai

500 g kalakutienos
180 g varškės
didelis kiaušinis
2 kupini v. š. grūdėtų garstyčių
didelio svogūno
druskos
2 apelsinų žievelės
alyvuogių aliejaus
bazilikų, krapų, čiobrelių
apie stiklinę neriebios grietinėlės

Kalakutieną sumaišyti su varške, kiaušiniu, garstyčiomis, smulkintu svogūnu, druska ir apelsinų žievele (visa tai galite padaryti kombaine).
Į įkaitintą aliejų dėti mažus tešlos “kukuliukus” (aš formavau pailgus, kaip video parodyta) ir apkepti. Apkepus kotletukams juos užpilti grietinėle, sudėti prieskonius, užvirti ir dėti į iki 180C įkaitintą orkaitę 7-8 min.

Patiekti su bulvių koše/ grikiais/ daržovėmis ir šiaip tuo, ką mėgstate.

Skonis: 9.5/10

Kai kepiau paprastus vištienos ir varškės kotletukus iš VMG knygos, taip sužavėta nebuvau.
Apelsino žievelė puikiai tinka prie lengvos kalakutienos ir visą patiekalą dar labiau palengvina. Lengvas patroškinimas grietinėlėje irgi pasitarnauja – kotletukai tampa minkšti, o grietinėlės padažas – nepamainomas. Mums patiko.

Kalakutienos kotletukai su apelsinais.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s