Svogūnų pyragas ir moliūgų sriuba.

a

Moliūgų sriuba su obuoliais
Roasted Pumpkin Apple Soup

1 kg moliūgo, išskobto, supjaustyto 3 cm gabaliukais
1 a. š. kumino sėklų
3 a. š. smulkinto šalavijo
70 ml alyvuogių aliejaus
2 obuoliai, nulupti, išsėklinti, supjaustyti 3 cm dydžio gabaliukais
250 g šaltai rūkytos šoninės, supjaustytos
1 svogūnas, supjaustytas
3 česnako skiltelės, sutraiškytos
1.25 l vištienos sultinio
120 g ožkos sūrio
skrudintų moliūgo sėklų

Orkaitė – 180C.
Moliūgą sumaišyti su kuminu, šalavijais, 2 v. š. aliejaus. Sudėti į skardą ir skrudinti apie 10-15 min.
Sudėti obuolius ir dar skrudinti apie 10 min., kol obuoliai suminkštės.
Keptuvėje įkaitinti 2 v. š. aliejaus, sudėti šoninę, paskrudinti, perdėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius (skrudinant šoninę nenaudoju aliejaus).
1 v. š. alyvuogių aliejaus apkepti svogūną, česnaką, pagardinti druska, kepti 3-4 min. Sudėti svogūnus kartu su moliūgų mišiniu, 500 ml sultiinio ir 60 g ožkos sūrio į trintuvą ir sutrinti.
Masę perpilti į puodą, supilti likusį sultinį ir pavirti apie 15-20 min., kol dalis sultinio nugaruos. Jei reikia, pagardinti druska ir pipirais.
Sriubą išpilstyti į lėkštes, apibarstyti šonine, ožkos sūriu ir skrudintom moliūgų sėklom.
Patiekti.

Skonis: 9/10

Beabejo, svarbiausia čia šoninė, kuri yra pats puikiausias sūrus dalykas valgant salstelėjusią sriubą.
Ožkos sūris, kuris yra jau įmaišytas į sriubą sudaro tokį lengvą “pėlėsinį” foną, kuriam pabaigoje ant viršaus užbarstytas sūris yra pati tikriausia palaikymo komanda.
Kartu jie nugali. Tiesiog simbolinė sriuba valgyt įpusėjant rudeniui.

b

Trupininis svogūnų pyragas
Virtuvė nr 5, 2010

1 kg svogūnų
3 v. š. sviesto
4 v. š. sojų padažo
1 a. š. džiovintų rozmarinų1/2 a. š. juodųjų pipirų
druskos

Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, apkepkite svieste, supilkite sojų padažą, prieskonius ir kepkite, kol suminkštės.

didelis kiaušinis
200 g grietinėlės sūrio
2 v. š. tarkuoto Parmezano
1 v. š. bulvių krakmolo

Grietinėlės masei visus ingredientus suplakite, pagardinkite druska ir pipirais.

2 stiklinės miltų
1/2 stiklinės manų kruopų
125 g šalto sviesto
1 a. š. kepimo miltelių
1/2 a. š. sodos
1 a. š. druskos
1 a. š. tarkuotos citrinos žievelės
3/4 stiklinės natūralaus jogurto
didelis kiaušinis

50-60 g moliūgų sėklų

Sumaišyti miltus, manų kruopas, druską, pipirus ir sviestą. Suminkyti trupinius. 2/3 stiklinės atidėti, į likusius – sudėti kepimo miltelius, sodą, citrinos žievelę, supilti išplaktą kiaušinį su jogurtu, išmaišyti ir viską sudėti į formą.
Ant tešlos dėti grietinėlės masę, svogūnus. Viršų apibarstyti atidėtais trupiniais ir moliūgų sėklom. Kepti iki 180C įkaitintoje orkaitėje 35-40 min.

Skonis: 9.5/10

Aš iš principo nenorėčiau svogūnų pyrago vertinti 10-ukui, nes tai perdėm pažįstamas skonis. Visgi, šitas kadras kaip reta geras, bene geriausias svogūnų pyragas, kokį valgiau.
Tešla – švelni, kreminis sūris, tiesiogine to žodžio prasme, veikia kaip aukščiausios klasės tarpininkas tarp tešlos ir svogūnų, moliūgų sėklos sėkmingai papildo ir užbaigia skonį, o citrinos ir rozmarino natos, paprastą svogūnų pyragą pakelia į visai naują lygmenį.

Svogūnų pyragas ir moliūgų sriuba.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s