Baltųjų pupelių ragu.

P1170421

Baltųjų pupelių ragu
White Bean Ragout

Patiekalas nėra imlus laikui. Dieną prieš galite pasiruošti paprikų ir svogūnų mišinį, kuris ir yra “baisioji” dalis. Kitam kartui liks tik 15 min. gaminimas, kai viską sukrėtus į puodą beliks tik pakaitinti.
4 stiklinių sultinio nenaudojau (pripyliau, tik kad lengvai apsemtų pupeles), nes norėjau, jog patiekalas veikiau primintų troškinį, nei sriubą.

3 svogūnų
raudonos saldžios paprikos
1/2 stiklinės alyvuogių aliejaus (naudojau mažiau)
druska, pipirai
4 česnako skiltelės
2 a. š. pomidorų pastos
4-6 ciabattos riekelių
8-10 v. š. tarkuoto Parmezano
2×400 g kons. baltųjų pupelių skardinės
4 stiklinės daržovių sultinio (naudojau mažiau)
1 stiklinė vyšninių pomidorų, perpjautų perpus
2 v. š. smulkintų petražolių

Į smulkintuvą sudėkite svogūną ir susmulkinkite (turite gauti 2 stiklines).
Sudėkite papriką, susmulkinkite (turite gauti 1 stiklinę).
Paprikas ir svogūnus sudėti į įkaitintą aliejų, pagardinti druska ir pipirais, kepti, kol daržovės suminkštės, apie 30 min.
Įspausti 3 česnako skilteles, sudėti pomidorų tyrę ir dar maišant pakepti apie 3 min. Nuimti nuo ugnies. 1/2 stiklinės mišinio pasilikti tolimesniam gaminimui, visą kitą – kelias dienas galite laikyti šaldytuve arba užšaldyti.
Ciabattos riekeles įtrinti česnako skiltele, užbarstyti po 1 v. š. tarkuoto Parmezano ir paskrudinti orkaitėje (galite paskrudinti skrudintuve ir tik po to įtrinti česnaku).

Svogūnų ir paprikų mišinį pakaitinti kartu su pupelėmis, kol sušils, apie 1 min. Supilti 3 stiklines sultinio ir užvirti. Maišant pavirti, kol masė sutirštės (3-4 min.) Sudėti vyšninius pomidorus, supilti likusią stiklinę sultinio, pavirti 3-4 minutes, kol pomidorai suminkštės ir nuimti nuo ugnies.
Įmaišyti 2 v. š. Parmezano, jei reikia, pagardinti druska ir pipirais.

Duonos riekeles sudėti į dubenėlius ir apipilti pupelėmis bei sultiniu. Užbarstyti petražolių, likusio sūrio ir patiekti.

Skonis: 10/10

Manau, geriau nėra kur. Švelnios pupelės, po jomis lengvai permirkusi, vietomis dar traški ciabatta ir Džiugas.
Faina, gera ir gražu. Ir labai skanu.

Baltųjų pupelių ragu.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s