Vištienos sriuba su kariu.

P1170392

Vištienos sriuba su kariu
Curry Chicken Soup

1 v. š alyvuogių aliejaus
700 g vištienos krūtinėlės su kaulu
1 a. š. kumino
1 a. š. cinamono
1/4 a. š. kvapiųjų pipirų
1/2 a. š. druskos
didelis svogūnas
5-6 česnako skiltelės, išspaustos
2 v. š. kario miltelių
1/2 a. š. tarkuoto imbiero
1/4 stiklinės medaus
4 stiklinės vištienos sultinio
1/2 stiklinės šviežios kalendros
2 laimai
druskos, kajeno pipirų

skrudintų ir sūdytų anakardžių
virtų ryžių

Sumaišyti kuminą, cinamoną, pipirus ir druską. Įtrinti vištieną. Apkepti įkaitintame aliejuje po 3-4 min iš kiekvienos pusės. Vištieną atidėti.
Į puodą, kuriame kepė vištieną, sudėti pjaustytus svogūnus, kepti 2-3 min. Sudėti česnaką, imbierą ir karį, pakepti vieną minutę, sudėti medų ir supilti sultinį. Įdėti vištieną ir viską užvirti.
Uždengti, virti ant nestiprios ugnies apie 30-40 min., kol vištiena bus paruošta.
Vištieną išimti, su šakute nuo kaulo nugramdyti mėsą, įmaišyti kalendrą ir laimų sultis, pagardinti druska ir pipirais, jei reikia.
Patiekti su ryžiais ir smulkintais riešutais.

Skonis: 9/10

Manau, kad medaus reikėjo dėti mažiau, arba iš viso apsieiti.
Išskyrus tai, viskas tvarkoj: vištiena švelni, patiekalas kvapnus ir švelniai besikandžiojantis (net galėtų ir truputėlį daugiau). Visiška komforto zona.

Vištienos sriuba su kariu.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s