Napoleono tortas.

Kartais sekmadienio bandeles pakeičia visas tortas. Kaip kad šį kart, kai vykdama namo jau buvau suokalby su sese, jog reikėtų pamėginti iškepti Napoleoną.

Šį kart nusprendžiau su pusę porcijos net neprasidėt, mat būtų daugiau terliojimosi nei pačio rezultato.
Iškilmingai, šeštadienio vakarą, atlaisvinę visą vidurinę šaldytuvo lentyną, pastatėm jį. Imperatorių. O man buvo pagrasinta, jog būsiu išsiųsta į Vilnių su maksimaliu jo kiekiu.

1

Napoleono tortas
Receptas

80 g sviesto
100 g cukraus
2 kiaušiniai
300-350 ml pieno
1/2 a. š. kepimo miltelių
800-900 g miltų

Sviestą ištrinti su cukrum iki purumo.
Išplakti kiaušinius, sudėti į sviestą. Supilti pieną, išplakti.
Apie 150 g miltų sumaišyti su kepimo milteliais, plakant persijoti į tešlą. Dalimis sudėti likusius miltus kol tešla bus minkšta, elastinga, bet ne lipni,
Tešlą susukti į plėvelę, dėti 30 min. šiltai.

Orkaitė – 175C.

Tešlą padalinti į 20 dalių. Po vieną kočioti plonyčius lakštus, subadyti šakute ir dėti į orkaitę kepti. Tuo tarpu, kočioti kitą paplotį. Ištraukus paplotį iš orkaitės, apipjauti pagal formos kontūrus (23-24 cm), nupjautus kraštelius atidėti. Papločius ataušinti.

Man išėjo apie 15 lakštų. Kepa neilgai, keletą minučių. Iš esmės, tik kito lakšto kočiojimui laiko ir užtenka.

500 g virto kondensuoto pieno*
700 ml riebios grietinėlės
500 ml pieno
2 kiaušinių
4 v. š. krakmolo
cukraus pagal skonį

* kondensuotą pieną siūlyčiau išsivirti patiems. Jei ne – naudokite Rududu. Naudojau vieną skardinę, todėl atitinkamai – 400 g.

Kiaušinius išplakti su krakmolu.
Pieną pakaitinti.
Kiaušinius supilti į šiltą pieną, kaitinti ant silpnos ugnies maišant, kol kremas sutirštės. Nuimti nuo ugnies, ataušinti, įmaišyti virtą kondensuotą pieną.

Atskirame dubenyje išplakti grietinėlę iki purumo (jei reikia, papildomai įdėkite cukraus) ir įmaišyti į jau paruoštą kremą.

Susluoksniuokite papločius ir kremą. Tortą pabaikite kremo sluoksniu, taip pat juo aptepkite šonus ir prilipdykite atidėtus bei sulaužytus papločių kraštelius.

Laikykite šaldytuve per naktį.

Skonis: 10/10

“Duskit pavidolei”, pas mus fiesta.
Mano ego auga, nes Napoleoną padariau geriau, nei daugelis kepyklėlių, kur esu jį valgius. Dalykas tai gan subjektyvus ir aš stengiuosi nebūti perdėm įtakota fakto, jog tai MANO darytas tortas ir kiekvieną iš 15 lakštų teko kočioti atskirai.

Cukraus į plaktą grietinėlę įbėriau viso labo 2-3 v. š. ir drąsiai manau, jog ne tik verta naudoti vieną, 400 g kondensuoto pieno skardinę, bet apie cukrų irgi pamiršti. Užteks konditerinių įspūdžių ir taip.

Lakštai, akivaizdžiai, suminkštėja. Tortas pjaustosi tvarkingai, bet valgosi jau ne taip. Apie skonį galima rašyti daug, bet laikausi nuomonės, jog geriau kartą pačiam paragauti.

Svarbiausias klausimas: ar geriau, nei Pinavijoj? Manau -panašiai, tik šis kremo gausesnis, tuo tarpu ten – jo tiek, kiek reikia į lakštus sugerti. Kremo gausa tai jau skonio reikalas, bet savajam aš sakau didelį TAIP.

Napoleono tortas.

Vienas komentaras “Napoleono tortas.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s