Rooibos arbatos ir obuolių duona.

P1170447

Rooibos arbatos ir obuolių duona
Red Rooibos Apple Bread

1 1/3 stiklinės miltų
1 v. š. raudonos rooibos arbatos (apie 2 arbatos maišeliai)
3/4 a. š. sodos
1/2 a. š. druskos
1 a. š. cinamono
1/2 vanilės ankšties, minkštimą išskobti
1 stiklinės cukraus
1/2 stiklinės augalinio aliejaus
2 kiaušiniai, išplakti
2 dideli obuoliai, nulupti ir supjaustyti

Orkaitė – 170C.
Miltus sumaišyti su arbata, soda, druska, cinamonu ir vanile.
Cukrų išplakti su aliejumi, įplakti kiaušinius. Įmaišyti obuolius, po to – miltų masę.
Sudėti viską į kepimo popieriumi išklotą kekso formą ir kepti 20 min.

Tuo tarpu pasiruošti trupinius:

1/4 stiklinės miltų
1 v. š. cukraus
1 v. š. rudo cukraus
1/4 a. š. cinamono
1 1/2 v. š. sviesto

Suminkyti trupinius.
Po 20 min. kekso kepimo, apibarstyti jo paviršių trupiniais ir kepti dar apie 35-40 min., kol keksas iškeps.

Palikti 15 min. ataušti formoje.
Ataušinti galutinai ant grotelių.

Skonis: 9/10

Paprastas, kvapnus ir labai rudeniškas kepinys. Dėl pačios tekstūros – minkštas keksas ir tiek. Nieko kosmiško.
Buvau labai “užsidegus“ paragauti kaip rooibos arbatos (mano atveju Loyd su vanile ir medumi) kvapai atsiskleis. Rezultatas – darnus. Tiek medus, tiek vanilė ir cinamonas – šilti ir jaukūs, žodžiu, nors prie širdies dėk.
Paprastos arbatėlės dalykėlis.

***

Sekantį ankstyvą rytą prie šios obuolių duonos mes pasidarėm kiek įmantresnį gėrimą: Hot Triplets.
Bendras įspūdis – nežinomos kilmės kakava (kaip kitaip arbatos, kavos ir šokolado sąjungą pavadinti, tai galva neišneša). Drąsiai rekomenduočiau pieniškų kavų, kakavų mėgėjams, bet kaip ir daugelis pieno gėrimų – kiek apsunkina.

Reklama
Rooibos arbatos ir obuolių duona.

2 komentarai “Rooibos arbatos ir obuolių duona.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s