Bulviniai blynai su pelėsiniu sūriu ir kriaušėmis.

Ne kartą esu girdėjus, kad bulvinius blynus valgo su uogiene ir mane labiau stebina tai, kad tai stebina kitus. Bulviniai blynai ir uogienė – ne visai toks maistas su kokiu užaugau, bet jei bulvės yra gan plačiai panaudojamos, tai kodėl negalėtų taip pat būti naudojami ir iš jų kepti blynai?

P1170489-001

Kiek niūroką tradicinių bulvinių blynų skonį mes stengiamės irgi savaip paįvairinti. Tarkim: bulvių košės blynai su grūdėta varške, špinatais, kumpiu ir alyvuogėm. Arba su fetos sūriu, skrudinta šonine ir ant viršau keptu kiaušiniu. Ir atrodo geriau, ir valgosi skaniau.

Tikslaus recepto nepateiksiu, nes tai buvo viso labo žurnalo atsivertimas parduotuvėje ir išsisaugota idėja, bet jei virtuvė nėra naujiena – nesunku vėliau viską adaptuoti pagal save.

P1170490

Bulviniai blynai su kriaušėmis ir pelėsiniu sūriu
Virtuvė nr 9, 2013

6 nedidelių bulvių
druskos, pipirų
aliejaus
pelėsinio sūrio
sviesto
cukraus
rozmarino šakelės
poros mažų kriaušių

Bulves nulupkite, sutarkuokite. Pagardinkite druska, pipirais, leiskite 1-2 min. pastovėti.
Kriaušes nulupkite, perpjaukite pusiau (jei didesnės – galite ir į 4 dalis), išimkite sėklalizdžius.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą su cukrum, įmeskite porą rozmarino lapelių. Kai sviestas ir cukrus ištirps, dėkite kriaušes ir leiskite joms “pasikaramelizuoti” po keletą minučių iš abiejų pusių.
Bulvių tarkius gerai nuspauskite ir dėkite į gerai įkaitintą aliejų (blynelius formuokite pakankamai plonus), apkepkite iš abiejų pusių.
Karštus blynelius sluoksniuokite su pelėsiniu sūriu, kad jis aptirptų. Ant viršaus dėkite porą kriaušių puselių, truputį sūrio ir papuoškite rozmarinų lapeliais.
Patiekite.

Skonis: 10/10

Nors Mantas ir atsargiai ragauja pelėsinius sūrius, bet šiam patiekalui pritarė visu 100%. Tas gerai pažįstamas bulvinių blynų skonis staiga pakilo į visiškai naują levelį, nors ir suporuotas su (gal kiek) atsibodusia kriaušės ir Gorgonzolos pora. Bet kas yra klasika, tas ir lieka klasika🙂
Sąžiningai pripažįstu ir aš, jog tai – genialu: pagaminama lengvai, atrodo gražiai, valgosi išvis puikiai.

Bulviniai blynai su pelėsiniu sūriu ir kriaušėmis.

3 komentarai “Bulviniai blynai su pelėsiniu sūriu ir kriaušėmis.

  1. Aš pakeisčiau kriaušes obuoliais, ne todėl, kad kaip Tu pasiūlei yra neskanu, bet tiesiog nemėgstu termiškai ar kitaip apdorotų kriaušių:) O visa kita labai užveda išbandyti!

    1. Manau, tikrai neprašausi. Man pelėsinis sūris su obuoliais dera ne ką blogiau, nei su kriaušėm. :))
      Pati irgi apie šį variantą galvojau (obuoliai ant palangės primygtinai siūlėsi), bet… žmonės dažnai nėra racionalūs😀

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s