Sidre troškinta vištiena.

“Va taip, va“, kai visų sūrpragių vertinimo pagrindu buvęs McCafe vokiškas sūrpyragis jau buvo nebe toks skanus, kaip pirmą kartą. “Va taip, va“, kai tas pats nutiko ir su etalono titulą turinčiu Marso burgeriu. Keli pagrindai subirėjo ir dabar sklandau ore, nežinodama tiksliai nuo ko galėčiau atsispirti. Toks sureikšminimas skamba bene juokingai, bet taip nutinka, kai galva nėra pilnai užimta gyvenimu.
Užtat Marsas pradėjo kepti amerikietiškus blynelius su klevų sirupu ir šonine, kas pasitarnavo kaip puikus priminimas, jog tą lengva pasidaryti ir namie.

Tikiuosi, jog ne maistas prastėja, o mes tobulėjam. Kaip Mantas sako: today my glass is half – full.

O jeigu kartais, padoriam vyno butelyje esantis sidras vistiek pasirodo esąs
limonadinis – belieka tik ant skrebučio užsitepti truputėlį Brandy Butter* ir viskas vėl stoja į savas vietas.

P1170548

Sidre troškinta vištiena
Osso Buco

apie 900 g kalakuto (vištienos) šlaunelių/kulšelių ir pan.
pjaustytas svogūnas
2 česnako skiltelės, išspaustos
2 morkos, supjaustytos
8 džiovinti abrikosai, susmulkinti
16 spanguolių
stiklinė stipraus sidro
1/4 a. š. kvapiojo pipiro
1/4 a. š. malto cinamono
1/4 a. š. malto muskato
druskos, pipirų

Orkaitė – 160C.
Mėsą, pagardinus druska ir pipirais, apkepti įkaitintame aliejuje, dideliame inde, kurį vėliau galėsite dėti į orkaitę. Apkepus – išimti.
Sudėti svogūnus, kepti apie 5 min. Sudėti česnaką, pakepti porą minučių, sudėti morkas, pakepti dar apie 5 min. Sudėti džiovintus vaisius, prieskonius, supilti sidrą. Sudėti mėsą (paslėpti po padažu), užvirti ir dėti į orkaitę, maždaug 2 1/2 valandom. Jei sidro pritrūks – šliūkštelt truputį. Kepti, kol mėsa pati kris nuo kaulų.

Jei naudosit vištieną, kepkit trumpiau. Mes dažniausiai turim laukinę, todėl laiko ji per amžius reikalauja daugiau.
Taip pat naudokit kuo stipresnį sidrą. Limonadinius visus palikit nuošaly. Rekomendacija? Jei pinigų negaila, galit pasitarti Sarkozy, priešingu atveju galvoju apie tradicinį Westons.

Skonis: 10/10

Visiškai puiku, net turint omeny, kad su sidru 100 proc. nepataikiau. Bet taip švelnu, taip gera, taip rudeniška ir namai kvepia dieviškai. Mėsa pati griūna nuo kaulų, o daržovės, džiovinti vaisiai ir “padažas“ labai darniai sudaro visumą.
Labai rekomenduoju. Labai.

* kaip tariau (norėjau) – taip ir padariau. Nusipirkau Brandy Butter iš jau kalėdiško M&S. Nežinau, “ar tai iliuzija, ar realybė“ ar tiesiog įpakavimas, bet jis tikrai Kalėdų skonio.

Sidre troškinta vištiena.

5 komentarai “Sidre troškinta vištiena.

  1. Uii.. Maniau, man vienai sugedo skonio receptoriai arba tikrai Marso burgeris nebeveža taip, kaip anksčiau. Dabar labai posh vieta tapo Drama Burger, sako eilės kilometrinės, reiks išbandyt ir nuspręst, ar tikrai ten geriau nei Marse ir Meat Lover’iuose.

      1. Studio 9 buvau, mano manymu tokia kaina neatitinka to, kas siūloma 🙂 O Dramoj buvau, pavalgiau ir nusivylus išėjau… Naminės bandelės brioche tikrai skanios, bet šaltos, nepaskrudintos labai labai nedera prie šiltos mėsos, kuri tikrai labai skani. O dar tai, kad už bulvytes ir padažą reikia mokėti 8 ir daugiau litų, o pačios bulvytės tikrai prastesnės nei Meat Loveriuose, tai rašyčiau kokius 7. Puiki idėja, tik man asmeniškai ligi tokio kainų lygio reiktų išdirbt smulkmenas iki galo.

    1. Jei atmintis neapgauna – “viskas po 1 eurą“.

      Reikės apsilankyt, reklamos jie paskleidė nemažai ir visai viliojančios 🙂
      Galų gale, reikia išsiaiškinti, kur geriausi burgeriai Vilniuje.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s