Spėju, jog užsifiksavo Bistro 18 valgytos ožkos sūrio salotos, o vėliau ir Lebovitz knygoje minėtas šiltas ožkos sūrio skrebutis patiekiamas su žaliomis salotomis. Užsifiksavo. Todėl pamačius šiuos Pesto, ožkos sūrio skrebučius su pievagrybiais jau žinojau, jog tai nebus atskiri įdaryti duoniukai, o pagrindinė salotų sudedamoji dalis.
Va taip:
Šaltinyje galite pamatyti visas tikslias proporcijas, bet kaip aš sakau “ne pyragą gi kepam“ ir nusprendžiu, jog ožkos sūrio sverti tikrai neplanuoju. Duoną naudokite kokia patinka, mano atveju – tamsi ciabatta. Pesto galite pasigaminti, galite naudoti pirktą. Šveicarišką sūrį galite pakeisti bet kokiu kitu mėgstamu, pageidautina kietu: Džiugu, Parmezanu ir t.t.
Pesto ir ožkos sūrio skrebučiai su pievagrybiais
Mushroom, Pesto and Goat’s Cheese Rolls
Ciabattos riekelių
Pesto
Ožkos sūrio
Šveicariško sūrio
Pievagrybių
sviesto/ alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų
Sultenių
Ciabattos riekeles plonai patepti Pesto padažu, užtrupinti ožkos sūrio, uždėti keletą drožlių kietojo ir dėti į iki 180C įkaitintą orkaitę kepti keliom minutėm kol sūris išsilydys.
Keptuvėje įkaitinti aliejų/ištirpinti sviestą, sudėti pievagrybius, pagardinti druska, pipirais ir ant stiprios ugnies, retkarčiais pamaišant, kepti 5-7 min., kol paruduos.
Salotas pagardinti kaip mėgstate: aliejus, druska, pipirais, balzamikas/citrinos sultys ir pan.
Į lėkštes sudėti salotas, dėti skrebučius ir kelis pievagrybius.
Skonis: 10/10
Viskas puikiai tarpusavyje dera. Skrebučiai malonaus ir švelnaus skonio, pievagrybiai – apskritai mane nustebinęs dalykas (esu iš tų, kas jų nėra…tiesiog kepę ir valgę).
Mes šį patiekalą kabinam ant “šlovės lentos“.