Mini burgeriai.

Niekad nebuvau kepus “finansininkų”, kad ir kaip privalu man buvo juos iškepti. Ir idėja apie salstelėjusius finansininkus bei pikantišką pomidorų – ožkos sūrio įdarą mane “oi kaip viliojo”. Oi kaip. Labai.

Beabejo neišvengiamai nusprenždiau įnešti čia ir savo indėlį: bus finansininkai dar su ožkos sūriu bei karamelizuotais svogūnais ir ožkos sūriu bei šokoladu ir žiupsneliu druskos. Nulenkus galvą pripažįstu, jog nei vienas iš šių derinių nepasiteisino, mat tiek įdarui, tiek pyragėliams esant saldiems – jokio “oho” efekto neišaukia. Todėl visiems, kas bandys siūlau apsistoti ties pesto – pomidorų – ožkos sūrio deriniu, o norint kokių nors improvizacijų – griežtai galvokit tik apie pikantiškų skonių derinimą.

Stebint kaip finansininkai kepa – pradėjo kilti abejonės ar recepte tiksliai nurodytas aliejaus kiekis. Bebaigiant kepti pyragėliai jau neatrodė kaip aliejuje verdančios spurgos, todėl užtikrinu, kad receptu pasitikėti galit. Taip pat, kas nežino, turėkit omeny, jog baltymų plakti iki standžių putų nereikia – lengvai išplakat ir įmaišot į tešlą, o visą kitą darbą jau padarys orkaitė.

q

Mini “burgeriai”
Tomato “Burgers

1/3 stiklinės + 1 valg. š. migdolų miltų
1/3 stiklinės + 1 valg. š. miltų
3/4 stiklinės cukraus pudros
4 dideli kiaušinių baltymai, lengvai išplakti
2/3 stiklinės alyvuogių aliejaus

Pasiruošti mažą (miniatiūrinę) , 24 keksiukų formelę, lengvai patepti riebalais.
Sausus ingredientus išmaišyti. Įmaišyti baltymus. Į tešlą įmaišyti plona srovele pilamą aliejų. Tešlą paskirstyti į formeles, kepti iki 160C įkaitintoje orkaitėje 20-25 min.
5 min. keksiukus aušinti formoje. Išimti, galutinai ataušinti ant grotelių.

2 pomidorų
1/4 stiklinės saulėje džiovintų pomidorų (aliejuje), smulkintų
2 valg. š. smulkintų šaltonių svogūnų (galite naudoti paprastus)
2 a. š. balzamiko acto
1/4 a. š. druskos
1/4 a. š. pipirų

Pomidorus nulupti. Išimti sėklalizdžius, labai smulkiai supjaustyti. Sumaišyti su likusiais ingredientais.

1/3 stiklinės švelnaus ožkų sūrio
3 v. š. maskarponės
1 v. š. svogūnų laiškų
žiupsnelis druskos

Sumaišyti.

24 baziliko lapelių

šioje vietoje naudojau Pesto.

Keksiukus horizontaliai perpjaut perpus. Dėti 1 a. š. pomidorų įdaro, baziliko lapelio ir ožkos sūrio įdaro. Užvožti kita puse.

Skonis: 10/10

Idealu, jei turite formą mažiems keksiukams. Kaip ir sumanyta – turėsite vieno kąsnio užkandėles. Jei ne – galite kepti ir įprastoje keksiukų formoje.
Dalykas vertas ir teisingas. Be to, puikiai atrodys užkandžių zonoje ant šventinio stalo.

Mini burgeriai.

2 komentarai “Mini burgeriai.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s