Briuseliniai kopūstai kario ir kaparėlių padaže.

P1170593

Briuseliniai kopūstai kario ir kaparėlių padaže
Šaltinis: nežinomas

500-700 g briuselinių kopūstų
druskos
duonos skrebučių

300 g riebios grietinėlės
kario, druskos, pipirų
šaukšto kaparėlių
2 čiobrelių šakelės

Kopūstus išvirti (15-20 min.) sūdytame vandenyje.
Grietinėlę, prieskonius, kaparėlius pakaitinti ant silpnos ugnies, kol sutirštės. Sudėti virtus kopūstus ir dar keletą minučių pakaitinti.
Patiekti su duonos skrebučiais.

Skonis: 10/10

Likau maloniai nustebinta. Kopūstų ir grietinėlės derinys švelnus, kario – čiobrelių prieskonio, o skrebučiai, mirkstantys po kopūstų troškiniu tiesiog tobulai papildo daržoves: minkšti, vietomis dar traškūs ir tokie skanūs.

Skrudintos šoninės gabaliukai ten niekaip pamaišę nebūtų.
O kitokias variacijas, kaip kad “skrudinti briuseliniai kopūstai su džiovintomis spanguolėmis ir kedrais“ bei “šonine ir granatais“ irgi stipriai (teoriškai) užskaitau. Turėsiu minty kitam kartui.

Reklama
Briuseliniai kopūstai kario ir kaparėlių padaže.

2 komentarai “Briuseliniai kopūstai kario ir kaparėlių padaže.

  1. Briuseliniai (nors aš sakau briuselio, net nežinau, kaip teisingai) kopūstai yra viena iš mano mėgstamiausių daržovių, ypač pakepinti su česnaku ir trupučiu citrinos žievelės. MMM, taviškiai skamba puikiai, pabandysiu su grietinėle juos pasigaminti kada 🙂

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s