Čiobrelių ir citrinų duona.

P1170622

Čiobrelių ir citrinų duona
Thyme Lemon Bread

1/2 stiklinės sviesto (113 g)
3/4 stiklinės cukraus (150 g )
kiaušinis
1/2 stiklinės kefyro
1/2 stiklinės grietinės
1 3/4 stiklinės miltų
2 v. š. šviežių čiobrelių
1 v. š. trintos citrinos žievelės
1/2 a. š. sodos
1/4 a. š. druskos
cukraus pudros

* vietoj stiklinės kefyro ir grietinės įdėjau 1/2 stiklinės jogurto-grietinės mišinio. Jokio išankstinio plano, tiesiog galvą kažkur pametus buvau. Žinokit, jog vistiek iškepė.

Sviestą ištrinti su cukrum. Įplakti kiaušinį. Sumaišyti grietinę ir kefyrą. Sumaišyti miltus, čiobrelius, citrinos žievelę, sodą ir druską. Pakaitomis su kefyru sudėti viską į tešlą.
Kepti iki 180C įkaitintoje orkaitėje 40-50 min.

Skonis: 10/10

Pasak Manto – fenomenalu. Aš senokai nemačiau jo tokio entuziastingo apie saldžius kepinius.
Čiobreliai ir citrinos maloniai bei jaukiai dera, o pats keksas – minkštas, švelnus ir purus. Nusisekęs dalykas paprastų kepinių kategorijoj.

Cafe Bonbon
Cafe Bonbon

1 espresso shot’as
1 kondensuoto pieno shot’as

Supilkite espressą.supilkite kondensuotą pieną. Išmaišykite prieš geriant.

Skonis: -/10

Su intensyviu, kreminiu espressu būtų tobula. Saldu ir delikatu, puikiai atstoja desertą.
Namų sąlygomis, neturint kavos aparato, geresnę kavą sunkoka pasidaryti, todėl manasis išėjo blankokas. Turiu įsivaizdavimą kokio skonio tai turėtų būti. Puikaus skonio.

Čiobrelių ir citrinų duona.

Vienas komentaras “Čiobrelių ir citrinų duona.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s