Šventės. Vis dar.

P1170634

Cukruoti riešutai. Su meduolinaiis prieskoniais šį kart. Bet kokiu atveju – labai “addictive”.

Širšių medus. Taip žiemai tinka.

Juodojo šokolado brownie. Pirmą kart jie man nenusisekė. Švelniai tariant, nenusisekė stipriai. Pažadėjau sau ir Mantui, jog kitą kartą viskas pavyks puikiai ir sklandžiai. Kaip Diana tarė, taip ji ir padarė. Spėju, nereikia daug plėtotis apie tai, kokie jie puikūs.

P1170633

Citrininiai pyragaičiai
Virtuvės nr 1-2, 2010

180 g miltų
1/4 a. š. druskos
40 g miltelinio cukraus
40 g rudojo cukraus
1 v. š. nutarkuotos citrinos žievelės
100 g šalto sviesto

4 kiaušiniai
250 g cukraus
30 g miltų
150 ml citrinų sulčių
2 v. š. tarkuotų citrinų žievelių
miltelinio cukraus pabarstyti

Miltus sumaišyti su cukrum, druska ir citrinų žievelėmis. Sudėti tarkuotą sviestą, trinti, kol masė bus trupininė. Trupinius suberti į 25 cm skersmens formą, spustelint pirštais suformuoti pagrindą ir kepti iki 180C įkaitintoje orkaitėje 10-15 min.
Kiaušinius ištrinti su cukrum ir miltais. Supilti citrinos sultis ir sudėti žieveles. Kremą pilti ant apkepusio pagrindo ir kepti iki 170C įkaitintoje orkaitėje 30 min.
Pyragą galutinai atvėsinti (jam tinka kelias valandas ir šaldytuve pabūti) ir prieš patiekiant apibarstyti cukraus pudra.

Skonis: 9.5/10

Saldžiarūgščiai, šviesūs ir gaivūs. Šviesesnės žiemos pažadas.

Kiaušinių “punšas”
Homemade Eggnog

4 trynių
1/3 stiklinės cukraus + 1 v. š. cukraus
450 ml pieno
250 ml riebios grietinėlės
90-120 ml viskio/brendžio/romo
1 a. š. šviežiai tarkuoto muskato
4 kiaušinių baltymai

Iki baltumo išplakti trynius. Plakant supilti cukrų ir plakti, kol cukrus ištirps. Supilti pieną, grietinėlę, alkoholį, suberti muskatą ir išmaišyti.
Išplakti baltymus iki standumo su likusiu valg. š. cukraus. Įmaišyti į pieno mišinį. Atvėsinti ir patiekti.

  • Gėrimui tinka porą dienų pastovėti šaldytuve.
  • Kiaušinių baltymai buvo tikras galvos skausmas, mat nesugebėjau jų vientisai įmaišyti į pieno masę ir putų sluoksnis nuolat “kabojo” butelio viršuje. Jei taip atsitiks – perkoškit per sietelį ir tiek.

Skonis: 9/10

Kai tik padariau, akimirką nesupratau nieko, nes alkoholio nesijautė nei kvapo. Praėjus keliom valandom – jau ryškiau, bet vistiek, jaučiausi nuvilta. Likerio, mat, tikėjausi.
Praėjus kelioms dienoms suteikiau paskutinį šansą. Nemanau, kad alkoholis išryškėjo labiau, bet gėrimas sušvito naujomis spalvomis: kreminis, švelnus, saldus, pieniškas su labai lengvai, bet harmoningai išlendančia viskio nata.
Likerio nesitikėkit, bet gėrimas šiltam žiemos vakarui tai dar tas.

Šventės. Vis dar.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s