Aviena su artišokais.

P1170682

Aviena su artišokais
Virtuvė nr 1-2, 2014

4 česnako skiltelių
2 v. š. aliejaus
1 kg avienos, pjaustytos gabaliukais
druskos, pipirų
2 v. š. petražolių/ raudonėlių
500 ml sauso balto vyno
400 g skardinė konservuotų artišokų
8 džiovinti pomidorai

Česnaką susmulkinti ir apkepti aliejuje.
Apkepti gabaliukais supjaustytą avieną. Pagardinti prieskoniais, supilti vyną, sudėti artišokus, džiovintus pomidorus ir uždengus troškinti iki 180C įkaitintoje orkaitėje 40 min. Atidengti ir dar patroškinti 15 min.

Skonis: 9.5/10

Abu labai entuziastingai įvertinom patiekalą. Ingredientų nedaug, bet visi, rodos, iš vienos ir tos pačios operos. Stipraus skonio, “cozy” (kaip mes išsireiškėm) troškinys. Labiausiai tinka su švelniais priedais, tarkim, nepretenzingai keptom daržovėm.

Mėsą žiūrėkitės patys, nes norėdami minkštesnio varianto kepimo laiką prailginom iki 1.5 val.

Aviena su artišokais.

2 komentarai “Aviena su artišokais.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s