Daržovių “bokštelis“
Veggie tower
5 dideli salotų lapai
4 burokėliai (nei virti, nei kepti)
2 morkos
1/2 agurko
1/2 raudonojo svogūno
3 avokadai
5 vyšniniai pomidorai
sauja kalendros ar petražolių
2 v. š. alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų
2 laimai
4-8 griežinėliai ožkos sūrio
2 v. š. paskrudintų pinijų
žirnių daigų
Vietoj salotų/žolelių prieš ir po to, naudojome salotų mišinį.
Sūrį naudokite mėgstamą: galite ožkos, bet feta ar panašus “kreminis“ čia irgi tinka.
Kedrus galite keisti saulėgrąžomis.
Burokėlius, morkas nulupti ir sutarkuoti. Salotas nuplauti, stambiai supjaustyti. Viską sudėti į dubenį.
Agurką, svogūną ir pomidorą supjaustyti labai plonai. Dėti į dubenį.
Sudėti pjaustytus avokadus, smulkintas petražoles/kalendrą. Supilti aliejų ir laimo sultis, pagardinti druska ir pipirais. Viską maišyti, kol visa masė nusidažys burokėlių spalva.
Salotas “tampriai“ sudėkite į stiklinę. Uždenkite lėkšte, apverskite ir atsargiai stiklinę nuimkite.
Bokštelį pagardinkite sūriu, pabarstykite riešutais ir žirnių daigais.
Skonis: 9/10
Atrodo tai labai gaiviai. Beveik raw, jei ne sūris.
Beabejo, žalių burokėlių aš nemėgstu taip, kaip pakeptų. Skonio jiems kiek trūksta.
Bet sumaišius su kitom daržovėm, prieskoniais, aliejum ir citrinos sultimis – visas reikalas įgauna pagreitį. Labai gaivu, labai trašku, bene jauti kaip išperki visas savo ankstesnes maistines nuodėmes. Vargiai ar taip kiekvieną dieną maitinčiausi, bet tiems atvejams kai norisi kažko sotaus, traškaus, sveiko ir gaivaus… mielieji, čia dar tas variantas.
Pea shoots galbūt žirnelių daigai? 🙂 dabar gi madinga viską daiginti 🙂
Visai tikėtina 🙂
Nors tiesioginio patvirtinimo niekur neradau,
Na aš čia pagal googlės foto taip pagalvojau 🙂
Aš irgi manyčiau, jog žirnių daigai geriausias vertinys 🙂 Translate’as sako žirnių ūgliai, bet šiame straipsnelyje paminėti būtent žirnių daigai http://savaitrastis.siauliaiplius.lt/index/1/8704 🙂
The wisdom of crowds.
Valio. Bus daigai. Ačiū :).