Grybų ir lazdyno riešutų kepalėlis
Mushroom Hazelnut Loaf
Alyvuogių aliejaus
2 česnako skiltelės
200 g poro, pjaustyto
200 g lazdyno riešutų, smulkintų
200 g pievagrybių, pjaustytų
1 a. š. rozmarino
1 a. š. čiobrelių
Druskos ir pipirų
4 kiaušiniai
1/2 stiklinės pieno
1/2 stiklinės virtų rudų ryžių
1/2 a. š. tarkuoto muskato
druskos ir citrinpipirių
Orkaitė – 200C. Kekso formą iškloti kepimo popierium.
Aliejuje apkepti porus, smulkintus riešutus ir grybus. Pagardinti čiobreliais, rozmarinais, druska ir pipirais. Pakepti dar apie 10 min. ir nuimti nuo ugnies.
Kiaušinius išplakti su pienu ir prieskoniais. Įmaišyti ryžius ir grybų masę. Viską sudėti į formą ir kepti apie 45 minutes.
Skonis: 9/10
Kad ir kaip keistai tai skambėtų, – valgėm kepalėlį ant kepalėlio. 🙂
Neblogas pasirinkimas riekelę “apkepo“ užsidėti ant duonos ir kaip sumuštinį suvalgyti. Ypatingai, manau, tamsios duonos su džiovintais vaisiais variantas pasiteisintų.
Skonis švelnus, nieko netradicinio ar įspūdingo ir truputukas riešutų pakramtymo.
Abu nusprendėm jog skanu.
O jau galvojau grybų duona 😀
Na bet toks apkepas skaniai skamba, turbūt patogu pasiimti į darbą? 🙂
O taip, patogu 🙂