Lęšių ir karamelizuotų svogūnų sriuba.

P1170927

Lęšių ir karamelizuotų svogūnų sriuba
Lentil and Caramelized Onion Soup

3 svogūnai
3 v. š. alyvuogių aliejaus
2 v. š. sviesto
druskos

Svogūnus plonai supjaustyti.
2 v. š. aliejaus ir sviestą keptuvėje ištirpinti, sudėti svogūnus kepti. Kepti ant vidutinės ugnies apie 5 min. Padidinti ugnį ir dar kepti 5 min.
Svogūnus pagardinti 1 v. š. aliejaus ir druska, dar labiau padidinti ugnį ir kepti 5-10 min.

2 v. š. aliejaus
svogūnas
2 česnako skiltelės
5 cm ilgio imbiero gabalėlis, nuluptas ir sutarkuotas
cinamono lazdelė
1 a. š. malto kumino
žiupsnelis kvapiųjų pipirų
lauro lapas
8 stiklinės daržovių sultinio
stiklinė vandens
1 1/2 a. š. druskos
1/2 stiklinės basmati ryžių
1 1/2 stiklinės radonųjų lęšių
4 stiklinės špinatų
mėtos

Įkaitintam aliejuj apkepti svogūną. Sudėti česnaką, imbierą, cinamoną, kuminą, pipirus ir lauro lapą. Pakepti apie 1 min., kol prieskoniai pradės skleisti kvapą. Supilti sultinį, vandenį, sudėti ryžius ir druską. Kai užvirs – supilti lęšius ir virti apie 30 min.
Pabaigoje sudėti špinatus ir pamaišyti, kol sukris.
Sriubą patiekti su karamelizuotais svogūnais, mėtomis. Pagal norą galite pašlakstyti laimo sultimis.

Skonis: 9.5/10

Dėl šiltų prieskonių gausos gerokai primena mano mėgstamiausią lęšių sriuba.
Ne ką prasčiau, tik kokoso trūksta. Užtat karamelizuoti svogūnai ir mėtos daug papildomo gėrio duoda.
Labai rekomenduoju.

Lęšių ir karamelizuotų svogūnų sriuba.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s