Tiramisu.

Visų pirma, galiu jums trumpai papasakoti, kaip atrodo tikrai geri pusryčiia.

P1180058

Graikinis jogurtas su medumi, čiobreliais ir sūdytais migdolais

Jogurto tirštumas jau savaime deserto įspūdį padaro, medus malonaus saldumo suteikia, o čiobreliai tobulai prie medaus tinka. Jau ir čia būtų visiškai gerai, bet keletas traškių ir sūrių migdolų dar labiau reikalą pagerina.

Skrebučiai su ožkos sūriu ir karamelizuotais svogūnais

Čia galite įvairiai daryti: skrebučius, sluoksniuotos tešlos pyragėlius ir netgi tartaletes. Ir prieskoniai pagal norą. Asmeniškai aš labiau mėgstu karamelizuotų svogūnų ir čiobrelių, o ne baziliko derinį.

Tiramisu

Čia jau nežinau, pusryčiams tinka ar ne, bet apie tai būtina pašnekėti.
Receptų yra tiek, jog visą savo “konditerinį” sąrašą būtų galima paskirti tobulo Tiramiso paieškoms. Jei kas tokį turit, mielai pasidalinkit nuoroda komentaruose, užmesim akį ir mes.🙂
Nors. Jau radom. Beveik tobulą. Intensyvų, drėgną, švelnų ir kreminį. Turbūt truputėlį kitą kart kremo daugiau norėčiau (nors jo trūkumas užkliuvo tik man, mat minty vis dar Sweet and Sour variantą regiu) ir nežinau kaip “veikti” su baltojo šokolado glaistu, mat per stingdymo laiką jis sukietėja ir tampa vieninteliu kietu komponentu šiam drėgnam deserte. Bet ne itin trukdo.
Žodžiu, čiupkit seno gero ir visiems gerai žinomo J. Oliver receptą.

Nei Vin Santo, nei Marsalos vynų neradom, tai šliūkštelėjom Amaretto.
Tia Maria net neieškojom, nes turėjom patys pasidarę kreminio likerio. Juo ir sulaistėm.

jhgjhgjhgjhg

110 g cukraus
4 kiaušiniai
50 g tirpinto sviesto
85 g miltų
30 g geros kokybės kakavos miltelių

Kiaušinius išplakti su cukrum iki tirštos ir purios masės. Įmaišyti tirpintą sviestą, persijotus miltus ir kakavą. Supilti į skardą ir kepti iki 180C įkaitintoje orkaitėje 10 min. Išimti, ataušinti.
Kepimo laikas priklauso nuo skardos dydžio, beabejo. Stebėkit.

500 g maskarponės
70 g cukraus
2 tryniai
100 ml Vin Santo vyno

Viską sumaišyti iki vientisos masės.

Tia Maria likerio
4-5 espresso shot’ai
100 g baltojo šokolado

Biskvitą suplėšyti, sudėti į indą. Apšlakstyti jį likeriu, kava ir tirpintu baltu šokoladu. Sudėti maskarponės kremą, pabarstyti paviršių kakava ir papuošti šokolado drožlėm.

Skonis: 9.5/10

Gavau net trumpųjų žinučių, jog buvo labai skanu.
Mes pritarėm. Kažkokios ir nemažai elegancijos tame tikrai buvo.

Tiramisu.

2 komentarai “Tiramisu.

  1. Na, tobulas Tiramisu prasideda nuo sausainukų “damų pirštelių”. Jei tai biskvitas, tai tiramisu, mano nuomone, patampa tiesiog sluoksniuotu desertu. Taip pat, jo sudėtis yra itin paprasta: damų piršteliai, maskarponė, kiaušiniai, kava, likeris (optional), šiek tiek cukraus ir šokoladas apibarstymui (arba kakava). Va🙂 Tikiu, kad ir taviškis desertas buvo laaaabai skanus, bet, deja, ne visai Tiramisu… Kiek dariau researcho internetuose, šis receptas puikiai pataiko į tradicinio ir tobulo Tiramisu kategoriją (išbandyta) http://www.zaidimuaikstele.lt/2009/11/tiramisu-saldi-nuodeme.html

    1. Šiais laikais, kai ir šokoladinius pyragus vadina Tiramisu (o keptus kiaušinius Benediktais), tai jo vertinimas kiek keičiasi. Iš esmės, viskas, kas turi maskarponės-kavos-likerio derinį jau galima pagrįstai vadinti Tiramisu😀
      Bet aš suprantu. Aš irgi už tradicijas. Konservatorius.:)

      Esu darius ir su sausainiais, ir pati juos kepus. Turiu pripažinti, kad šis (biskvitinis) variantas išėjo vienas geriausių. O Eglės recepto nebuvau kliudžius. Konditeriniai “must do” niekad neišsenka, bet sekantis Tiramisu bus iš nuorodos.
      Ačiū.🙂

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s